Ga naar de inhoud
Home » Waar zijn de Bamboe verkeersborden gebleven?

Waar zijn de Bamboe verkeersborden gebleven?

Ruim een jaar geleden heb ik twee artikelen geschreven over het onderwerp: Bamboeborden. In maart 2019 “Het geld kan niet op in Voorschoten” en “is bamboe wel zo duurzaam?”. Ik viel toen over het feit dat er zoveel geld verspild werd met de aanschaf van zogenaamde duurzame bamboe verkeersborden. Duurzaam waren de bamboeborden niet want de oude aluminiumborden waren nog niet aan vervanging toe en de bamboeborden waren zo geperst en bewerkt dat zij na afschrijven niet meer recyclebaar waren en als chemisch afval verwerkt moesten worden. Dit terwijl de aluminiumborden gewoon weer omgesmolten kunnen worden naar nieuwe verkeersborden. Maar goed voor deze verspilling betalen de inwoners van Voorschoten, het college ligt hier waarschijnlijk niet wakker van!

Bij navraag bij de taskforce centrum Voorschoten, bleek dat ook zij niet op de hoogte waren van het verwijderen van de bamboeborden. Net als dat zij niet op de hoogte waren van het plaatsen ervan in 2018. Er lijken nu nog maar twee borden over te zijn, te weten in de Willibrordusstraat. Zie bijgevoegde foto.

En nu zijn er dus weer nieuwe aluminiumborden geplaatst!! Waar was dit nou allemaal voor nodig? Tijd en geld genoeg? Er waren toch te weinig ambtenaren? En ze hadden het toch zo druk bij de gemeente? Wat een verspilling WEER!

Weet het college wel wat er allemaal gebeurt in het centrum? Keurt het college dit goed? Ook fijn dat de raad hier niet van op de hoogte is gebracht en dat ik dit Persoonlijk van een inwoner moest vernemen.

Voorschoten Lokaal blijft met de volgende vragen zitten: waar zijn de bamboe verkeersborden gebleven, waarom zijn er weer allemaal nieuwe aluminium verkeersborden geplaatst, wie verzint dit en als laatste wie betaald dit …………… zoete lieve Gerritje?

Marleen Persoon
Wilt u reageren? Stuur een mailtje aan marleen@voorschotenlokaal.nl

Ga naar de inhoud