Ga naar de inhoud
Home » Steun de verenigingen in Voorschoten

Steun de verenigingen in Voorschoten

Het Coronavirus slaat nog altijd hard om ons heen, mede door vergaande maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zoals het vroegtijdig sluiten van de Horeca, maar ook het sluiten van alle sportkantines, zorgen voor inkomstenderving bij ondernemers, maar ook bij onze Voorschotense verenigingen.

De centrale overheid heeft inmiddels meerdere steunpakketten opgetuigd om gedupeerde ondernemers te ondersteunen tijdens de Coronacrisis. Ondernemingen kunnen bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in de loonkosten. Verenigingen waren nog niet opgenomen in de steunmaatregelen, maar daar is verandering ingekomen, door huurcompensatie aan te vragen bij de minister. Voorschoten Lokaal heeft hier tijdens de laatste raadsvergadering ook op aan gedrongen bij het college om te sportverenigingen te helpen bij de huurcompensatie, zeker nu de clubhuizen hun deuren weer gesloten moeten houden. Verenigingen in Voorschoten zijn de afgelopen jaren al gekort op hun inkomen, door de verlaging van de subsidie regelingen en dus raakt de coronacrisis hen extra.

Sport, spel en andere gemeenschappelijke activiteiten zijn tenslotte belangrijk voor de leefbaarheid van onze samenleving. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de sociale cohesie, die we allen nu zo missen in verband met de Coronacrisis. VL wil natuurlijk dat onze verenigingen behouden blijven. Wethouder Cramwinckel heeft afgelopen raadsvergadering aangegeven met de Voorschotense verenigingen in gesprek te gaan en te helpen bij de huurcompensatie van afgelopen maanden. Voorschoten Lokaal zal dit op de voet volgen.

Reageren: stuur een mailtje aan vereniging@voorschotenlokaal.nl

Ga naar de inhoud