Ga naar de inhoud
Home » College: laat komende generaties maar betalen

College: laat komende generaties maar betalen

Toen de gemeenteraad de begroting van het college voor 2020 vaststelde, is met een truc geld bespaard, maar de rekening wordt doorgeschoven naar de toekomst.
Geen wonder dat Voorschoten Lokaal de begroting niet kon goedkeuren. Daarmee was Voorschoten Lokaal wel de enige partij die vond dat dit geen manier van fatsoenlijk besturen is.

Omdat er in de begroting voor 2020 onvoldoende middelen waren om de torenhoge kosten van de overhead te betalen, greep het college van VVD, D66 en Groen Links naar een heel bijzondere truc. Laten we nou eens wat minder afschrijven op het gemeentelijk bezit, zo was de redenering. Dan houden we nu meer te over. Want ach, afschrijvingen gaan over een termijn van vaak wel 40 jaar, dus wie dan leeft ….
Maar door nu minder af te schrijven, is er aan het eind van de termijn minder te besteden. 
Voorschoten Lokaal vindt dat onbehoorlijk besturen. Om nu door te kunnen gaan met teveel geld uitgeven, leggen we de rekening bij onze kinderen en kleinkinderen.

Op 5 maart gaat de gemeenteraad de uitwerking van de verminderde afschrijvingen vaststellen. Althans, tijdens de voorbereidende commissies, waren alle andere partijen het eens met de voorgestelde nota Activabeleid. Voorschoten Lokaal was weer de enige partij die hier tegen was.
Voorschoten Lokaal wil dat de problemen van nu niet doorgeschoven worden naar de toekomst, maar gewoon worden opgelost – NU!
Het college moet duidelijke keuzes maken waar ze energie in wil steken. Niet in nutteloze prestigeprojecten zoals het vervangen van prullenbakken of verkeersborden, maar in het verlagen van de kosten van de gemeente.
Dat moet en het kan. Wat nodig is, is bestuurlijke lef!

Wilt u reageren? Stuur een mailtje naar marleen@voorschotenlokaal.nl 

Ga naar de inhoud