Ga naar de inhoud
Home » Voorschoten Lokaal: bouwen op eigen grond voor betaalbare woningen

Voorschoten Lokaal: bouwen op eigen grond voor betaalbare woningen

Voorschoten, 22 februari 2022

In Voorschoten wordt veel te weinig gebouwd. De wachttijd voor een sociale huurwoning is nu al ruim 6 jaar. En wat wel gebouwd wordt is veel te duur voor mensen met een modaal inkomen.
Volgens Voorschoten Lokaal zijn er voldoende mogelijkheden om betaalbare woningen op eigen grond te realiseren. Het enige dat nodig is, is de politieke wil om het te realiseren.

Wie wil er nu niet wonen in Voorschoten? Dat is niet een vraag maar een statement. Maar kunnen Voorschotenaren wel in hun eigen dorp blijven wonen?

Betaalbare woningen komen er maar niet. 

De behoefte is duidelijk. Er zijn genoeg alleenstaande ouderen die in een gezinswoning achterblijven en naar een appartement zouden willen verhuizen. En er zijn voldoende jonge gezinnen met sociale of economische binding in Voorschoten, die geen betaalbare woning kunnen vinden.

Van den Ende van Voorschoten Lokaal: “de grondprijs is een groot deel van de kosten van een woning. Als je die eruit kan halen, door grond in erfpacht uit te geven, kan je snel een flink aantal betaalbare woningen bouwen”.

Mogelijkheden voor bouwen op eigen grond zijn er genoeg. Van den Ende: “kijk naar het MOC-terrein, het Fixit-terrein, het Cultureel Centrum, de bibliotheek, het gemeentehuis, het B+C gebouw en zo zijn er nog veel meer

Door op één van deze locaties een nieuw Cultureel Centrum te bouwen, met bibliotheek, gemeenteloketten, horeca, filmtheater en ontmoetingsruimten, krijg je ook nog eens een versterking van de leefbaarheid in Voorschoten. Wie wil dat nou niet?

Geert-Jan van den Ende

Reageren: stuur een mailtje aan vereniging@voorschotenlokaal.nl 

Ga naar de inhoud