Ga naar de inhoud
Home » Valkenweg 6 maanden afgesloten. En de kinderen dan?

Valkenweg 6 maanden afgesloten. En de kinderen dan?

Er zou en moest een calamiteitenroute komen. De brug die goed was voor 30 ton, moest vervangen worden door een splinternieuw exemplaar die wel 60 ton kan dragen. Behalve dat hier meer dan een half miljoen aan gemeenschapsgeld aan wordt verspild, wordt de weg ook nog eens voor ruim een half jaar afgesloten. Zelfs voor voetgangers. Dat schoolkinderen er niet door kunnen, is voor het college van B&W blijkbaar geen probleem VLS stelt hier vragen over aan het college.

Dat het upgraden van een 30 ton brug naar 60 ton geen zin had, is inmiddels wel bekend. Maar het moest doorgaan, want dat was nou eenmaal zo besloten. Het grote argument was dat in geval van een stremming op de Veurseweg de Valkenweg de aangewezen omleidingsroute moet zijn. En daarbij dat de brandweer over deze route moet kunnen.
Maar nu wordt de calamiteitenroute 6 maanden afgesloten. Is dat dan niet gevaarlijk?

Maar de afsluiting van de Valkenweg is vooral voor schoolkinderen zuur. Er is namelijk niet voorzien in een tijdelijke voorziening voor voetgangers, terwijl de Valkenweg een veelgebruikte route is voor kinderen uit Starrenburg naar de Gevers Deynootschool of naar de sporthal op het Burgemeester van der Haarplein. Doordat er geen tijdelijke voorziening voor voetgangers getroffen is, moeten de kinderen nu een flink end omlopen om over de veel drukkere Veurseweg naar school of sport te gaan. Ouders uit Starrenburg maken zich hier zorgen over, melden zij bij VLS.
VLS zal hier vragen over stellen aan het college. Hopelijk komt er op tijd een goede oplossing.

Geert-Jan van den Ende

Reageren: stuur een mailtje aan vereniging@voorschotenlokaal.nl

naschrift:

In antwoord op vragen van Voorschoten Lokaal, gaf de wethouder aan dat er voor een voetgangs- of fietsverbinding geen budget (meer) was.

Ga naar de inhoud