Ga naar de inhoud
Home » René van der Heijden

René van der Heijden

René van der Heijden
Marleen gaat persoonlijk 205 met René van der Heijden

Wie ben je? René van der Heijden, ik ben 74 en ik ben getrouwd met Gerdy (71). Wij hadden drie kinderen, ons eerste dochtertje is met zes weken overleden. Renate is 51 en Marco is 49 jaar. Wij hebben twee kleindochters en ook twee kleinzonen en een achterkleinzoon.

Wat doe je? Ik werkte als hoofd van de onderhoudsdienst op ’t Hofflands huys. Ik kwam er werken toen het gebouw er net stond in 1975. Ze waren nog bezig met de stoffering. Ik heb hier met veel plezier gewerkt. Omdat ik al voor dat ik ging werken een opleiding voor brandweer instructeur had gevolgd mocht ik ook binnen ’t Hoffland huys, de brandpreventie opzetten en leiden. Eind jaren ‘70’ kwam ik in contact met Jo Lekkerland en ben ik ook bij de vrijwilliger brandweer in Voorschoten gegaan. Dat heb ik 17 jaar gedaan en nu werk ik af en toe in het museum van de brandweer. Verder help ik al 42 jaar bij de avond vierdaagse met het oversteken en in de vakantie periode geef ik een helpend handje bij Heijmans ijzerwaren.

Waar woon je? Wij wonen al vanaf het begin dat deze huizen gebouwd zijn in Noord Hofland. Het is hier fijn wonen met de Jumbo en de trein dicht in de buurt.

Wat vind je van Voorschoten? Ik kom uit Rotterdam, ook onze kinderen zijn daar nog geboren en wij wonen nu 46 jaar in Voorschoten. Voorschoten is fijn wonen, gezellig iedereen zegt nog goeiendag op straat. Wij fietsen veel en genieten van de mooie omgeving waar Voorschoten mee omringt is.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Mijn grote passie is alle informatie rondom de tweede wereld oorlog verzamelen. Ik zou heel graag willen dat er hier ook struikelsteentjes komen. Struikelstenen (stolpersteine), is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Het is een over geheel Europa verspreid monument voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme. Op deze manier blijft de tweede wereld oorlog ook in Voorschoten in ieder zijn herinnering. Ik en vele andere mensen van boven de 70 jaar hopen dat er snel appartementen komen zodat de doorstroming op gang kan komen.

Ga naar de inhoud