Ga naar de inhoud
Home » Emmie Beijlen

Emmie Beijlen

Emmie Beijlen
Marleen gaat persoonlijk 206 met Emmie Beijlen

Wie ben je? Emmie Beijlen, ik ben 58 jaar en weduwe. Wij hebben een fijne zoon Levy (30) en een lieve schoondochter Astrid (28) In december mag ik oma worden.

Wat doe je? Ik werk bij 10X Genomics in Leiden. Een Amerikaans Biotech bedrijf dat producten ontwikkelt voor wetenschappelijk onderzoek (DNA sequencing technology). Verder fotografeer ik alles wat ik spontaan zie, dat zijn vaak de mooiste foto’s en ik maak met veel plezier krijttekeningen.
Afgelopen april, dus heel recent, is mijn man Robb van Winden overleden. Robb had een schermschool in Alphen aan den Rijn en was in Egypte voor de wereld kampioenschappen voor de jeugd. Daar is hij in zijn slaap overleden.
Wij gaan er vanuit dat hij zelf niets gemerkt heeft maar voor Levy en mij is dit een hele zware klap. Het is moeilijk om de juiste balans te vinden. Soms besef ik nog steeds niet dat Robb niet meer thuiskomt. Mijn zoon Levy zet de schermschool van zijn vader voort

Waar woon je? Ik woon in de Nassauwijk. Een fijne wijk met het centrum in de buurt. Gelukkig heb ik familie dichtbij, van hen krijg ik veel steun.

Wat vind je van Voorschoten? Ik woon vanaf mijn vierde in Voorschoten. Er is de afgelopen jaren veel veranderd. Ik mis best wel de leuke dorpswinkeltjes van vroeger! Voorschoten is heel gezellig en de Voorstraat is geweldig. De dorpsfeesten zijn de hoogtepunten elk jaar. Ik hoop dat ze snel weer mogen plaatsvinden. Tijdens bijvoorbeeld de Paardenmarkt loop ik graag rond om foto’s te maken.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschoten moet ervoor waken dat de jeugd hier niet wegtrekt en teveel gaat vergrijzen. Er zijn te weinig betaalbare woningen. Ik vind de architectuur aan het Deltaplein erg mooi geworden. In eerste instantie had ik er grote twijfels bij maar de appartementen staan mooi in het dorpsbeeld.

Ga naar de inhoud