Ga naar de inhoud
Home » Monique van der Heijden

Monique van der Heijden

Monique van der Heijden
Marleen gaat persoonlijk 213 met Monique van der Heijden

Wie ben je? Monique van der Heijden, ik ben 54 en ruim 30 jaar getrouwd met Gilles (bijna 56). Wij hebben twee zoons.

Wat doe je? Ik ben projectleider bij ZWconnect, een regionale werkgeversvereniging in de zorg- en welzijnssector. Wij houden ons bezig met arbeidsmarktvraagstukken. We ondersteunen werkgevers bij het vinden en inzetbaar houden van de juiste medewerkers. Mijn grootste project is Sterk in je Werk. Kijk maar eens op www.sterkinjewerk.nl. Mijn werk is eigenlijk mijn hobby! Daarnaast puzzel ik graag, houd ik van lezen en naar muziek luisteren. Visite is bij mij altijd welkom, ik vind het leuk om dan iets speciaals op tafel te zetten.

Waar woon je? Wij wonen aan de Jan Wagtendonkstraat. Heel prettig en rustig met gezellige buren. Wij waren zo’n beetje de eerste bewoners van de wijk.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is geweldig, ik woon hier al vanaf mijn 9e. Voorschoten heeft een dorps karakter maar als je reuring zoekt kan je alle kanten op: Leiden en Den Haag zijn dicht in de buurt, het strand is gemakkelijk bereikbaar en er is veel groen om ons heen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik ben geschrokken van en ook teleurgesteld in de manier waarop de gemeente met haar inwoners communiceert. Zo lazen wij bij toeval in een Leidse (!) krant over de plannen die bestaan voor het veld tegenover ons huis. Het zou netjes zijn geweest om eerst belanghebbenden te informeren. Eventueel hadden we dan mee kunnen denken of praten. En er zou zeker niet zo’n fors protest zijn ontstaan!
Daarnaast valt het mij op dat projectontwikkelaars al heel lang best een grote invloed lijken te hebben op wat er in ons dorp gebouwd wordt. Dat is de sociale woningbouw niet ten goede gekomen, terwijl er toch echt al langere tijd behoefte is aan betaalbare huizen voor starters. Misschien zou een oplossing zijn dat de gemeente wat meer regie neemt over haar eigen (bouw)grond en daarbij streeft naar een betere mix van woningen in verschillende prijsklassen – koop en huur – dan tot nu toe is gebeurd. Gemiste kansen bij eerdere bouwprojecten compenseren door zomaar ineens een blok voordelige flex-woningen op een veld in een woonwijk te zetten, is voor niemand een goede oplossing.

Ga naar de inhoud