Ga naar de inhoud
Home » Julia Reijers

Julia Reijers

Julia Reijers
Marleen gaat persoonlijk 239 – Julia Reijers

Wie ben je? Mijn naam is Julia Reijers, ik ben 29 jaar.

Wat doe je? Op dit moment ben ik druk met onze inzamelingsactie voor Oekraïnse vluchtelingen in Moldavië. Wat mensen vaak niet weten is dat Moldavië het armste land van Europa is. Veel Moldaviërs, met name ouderen, wonen in vervallen huizen, hebben nauwelijks te eten en beschikken niet over verwarming of elektriciteit. Op dit moment krijgt Moldavië zo’n 400.000 vluchtelingen uit de Oekraïne te verwerken en komt daardoor onder nog meer druk te staan. Sinds 2017 ben ik verbonden met Moldavië omdat ik vrijwilligerswerk heb gedaan bij een stichting die al transporten met hulpgoederen organiseerde. Ik heb Moldavië en Oekraïne ook zelf mogen bezoeken. Ik weet dus hoe hard de hulp nu nodig is. Na een noodkreet eind februari, ben ik samen met anderen een inzamelingsactie gestart op de Rouwkooplaan 7, een loods van Marcus van der Valk. De actie was zo succesvol dat wij door kunnen gaan met noodtransporten naar Moldavië. Onze volgende inzameling duurt t/m 17 april, in dezelfde loods!

Waar woon je? Ik woon erg naar mijn zin in de Vlietwijk, een gemêleerde wijk met mensen die elkaar helpen en voor elkaar klaarstaan als dit nodig is.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is als dorp heel prettig, het heeft alles; de natuur dicht in de buurt, maar ook grote steden. Het openbaar vervoer is er goed geregeld, het heeft een gezellig centrum en goede voorzieningen. Ik maak mij wel zorgen over het feit dat jongeren wegtrekken doordat het leven hier duur is en de huizenprijzen stijgen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zou het mooi vinden als de Voorschotense bevolking hier meer verbinding krijgt met elkaar. Door onze inzamelingsactie heb ik gemerkt dat mensen hier, zeker na corona, ook behoefte aan hebben. Mensen met verschillende sociaaleconomische en culturele achtergronden en van verschillende leeftijden, die normaal ver van elkaar af staan, zijn ons komen helpen in de loods. Er zijn zelfs nieuwe vriendschappen ontstaan. Het zou goed zijn als deze saamhorigheid, bijvoorbeeld door middel van (wijk)evenementen, blijft voortbestaan. Dit zou Voorschoten nog mooier maken!

Ga naar de inhoud