Ga naar de inhoud
Home » Remko Terlouw

Remko Terlouw

Remko Terlouw
Marleen gaat Persoonlijk 237 – Remko Terlouw

Wie ben je? Remko Terlouw ik ben 34 jaar en heb een vriendin Evelien (26).

Wat doe je? Ik werk al 16 jaar bij de marechaussee op Schiphol. De voornaamste taak is de paspoortcontrole. Verder heb ik de mooiste functie van Voorschoten, ik ben namelijk de nachtburgemeester van Voorschoten…….. Een paar jaar geleden zat ik met Sjoerd van Essen op de Voorstraat en zaten wij in een zware discussie over wie van ons twee de nachtburgemeester van Voorschoten zou worden. Kort daarna opende Sjoerd “café de Lindeboom” en tja als café-eigenaar kan je dit natuurlijk niet worden en werd ik het. Mijn grote hobby is het zelf componeren van hardcore, heerlijk om muziek zelf in elkaar te zetten.

Waar woon je? Ik woon in de Poortwachters aan Burgemeester van Eijklaan. Het is daar heel fijn wonen en aan de treinen die langs komen ben ik inmiddels gewent, die hoor ik niet meer.

Wat vind je van Voorschoten? Vanaf mijn tweede woon ik in Voorschoten. In mijn jeugd heb ik achter de Lindehoeve gewoond en ik ben naar de Fortgens op school gegaan. Ik heb gejudood bij Percy en taekwondo gedaan bij Marco. Mijn hele jeugd ligt hier. Voorschoten is een mooi en knus dorp en ik wil hier nooit meer weg. Ik hou van de Voorschotense feesten met als hoogtepunt mijn stamkroeg “café de Lindeboom”.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het zou leuk zijn als ik ooit een huisje kan kopen in Voorschoten. Tegenwoordig moet je een half miljoen lenen om hier het kleinste huisje te kunnen bezitten! Vroeger heb ik veel tijd doorgebracht in “de basement”. Elke donderdag mocht ik daar mijn plaatjes draaien en elk jaar kon ik daar mijn verjaardag vieren. Zoiets als de basement mag van mij terugkomen voor de jeugd. Van mij mogen de Voorschotense feesten worden uitgebreid en de Voorstraat mag van mij autovrij, dan hebben wij nog meer ruimte voor de terassen.

Ga naar de inhoud