Ga naar de inhoud
Home » Martine Zoun

Martine Zoun

Martine Zoun
Marleen gaat persoonlijk 232 – Martine Zoun

Wie ben je? Martine Zoun, ik ben 30 jaar.

Wat doe je? Ik ben Dierenartsassistent in een dierenasiel en mantelzorger voor mijn vader. De afgelopen jaren ben ik in de gemeenteraad actief geweest als commissielid en ik hoop na de verkiezingen raadslid te worden voor Voorschoten Lokaal. In de vakanties trekken wij er graag op uit om de kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis en cultuur van zowel het binnen- als buitenland.

Waar woon je? De Bijdorpstraat, in mijn ouderlijk huis. Toen mijn vader naar het verpleeghuis ging heb ik het huis overgenomen. Inmiddels woon ik er samen met mijn man Sjoerd, mijn zoon Troy (11) en dochter Annemijn (2). En wij hopen in juli nog een gezonde zoon te verwelkomen. Vorig jaar zijn wij een grote verbouwing begonnen en hebben wij een mantelzorgwoning voor mijn vader laten bouwen aan het huis. Sinds mei woont hij dus ook bij ons.

Wat vind je van Voorschoten? Ik vind het een heerlijk dorp waar mensen vriendelijk zijn en er veel sociale controle is. Vooral voor ouderen is dit enorm belangrijk. Voor jongeren zou er meer gedaan kunnen worden. Vroeger ging ik zelf altijd naar de kinderdisco en de knutselclub in de Boschbloem. Door een tekort aan vrijwilligers bestaat dit helaas niet meer. Dit is echt heel erg jammer, juist omdat dit soort simpele kneuterige dingen de jeugd in de buurt verbindt en voorkomt dat ze rottigheid uithalen. Voor mijn kinderen had ik ook graag zoiets gewild, al begrijp ik het goed, zelf heb ik ook niet de tijd om het te organiseren.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voor mijn generatie zou ik meer betaalbare koopwoningen willen. Vaak genoeg zitten ze vast in een sociale huurwoning of moeten ze buiten de omgeving kijken om een geschikte woning te vinden. Dit lijkt wel een vergeten groep. Daarnaast vind ik het zonde, dat er zo weinig naar inwoners geluisterd wordt. Er liggen vele plannen van inwoners, verenigingen en ondernemers, die geen geld kosten maar alleen een vergunning of gesprek. Met het gezond verstand van onze inwoners, verenigingen en ondernemers kunnen wij een hoop bereiken, alleen het lijkt soms wel of de gemeente niet wil meewerken.

Ga naar de inhoud