Ga naar de inhoud
Home » Wouter van Duivendijk

Wouter van Duivendijk

Wouter van Duivendijk
Marleen gaat persoonlijk 231 – Wouter van Duivendijk

Wie ben je? Wouter van Duivendijk, ik ben 52 en ik heb twee zonen; Stijn (18), woont nog bij mij en Niels (21) woont op kamers in Delft.

Wat doe je? Op dit moment zit ik even ‘in between jobs’, maar daarvoor heb ik onder meer 20 jaar bij Koninklijke van Kempen en Begeer gewerkt, bij elke Voorschotenaar beter bekent als ‘de Zilverfabriek’. Ik ben daar begonnen als Export Manager en later doorgegroeid naar Managing Director. Koninklijke van Kempen & Begeer heeft een rijke geschiedenis ten aanzien van de productie van (zilver)bestek, tafelgerei, kraamcadeaus en kandelaren. De komst van ‘de Zilverfabriek’ in 1858 heeft veel betekend voor Voorschoten op het gebied van industriële vernieuwing. De Zilverfabriek gebruikte namelijk als één van de eerste bedrijven in Nederland een stoommachine in haar productieproces. Sinds begin 2018 is Koninklijke van Kempen & Begeer in Belgische handen. Om mijn conditie op peil te houden ben ik sinds kort begonnen bij Lucky Gym. Ten aanzien van het verenigingsleven heb ik mij 6 jaar ingezet als bestuurslid bij Scoutingvereniging Leif Erikson waar ik verantwoordelijk was voor de fondsenwerving om voortdurende verlaging van de vereniging subsidies door de gemeente te compenseren. Twee jaar geleden ben ik actief geworden in de politiek. Ik sta op plek 4 bij Voorschoten Lokaal.

Waar woon je? Ik woon op de Middelgeestlaan, aan de Rouwkoopvaart.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben in 1969 in Boschgeest geboren en we zijn later gaan wonen in het Roucooppark. Voorschoten is met recht de ‘Parel aan de Vliet’. Het is rustig gelegen tussen twee steden met het voordeel van een dorp en met het vertier van de goed bereikbare steden Leiden en Den Haag dichtbij.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschotenaren zijn erg betrokken bij hun dorp en ik zou dus graag zien dat de inwoners meer kunnen meebeslissen en meedenken met belangrijke zaken die Voorschotenaren aan gaan. Een mooi voorbeeld is het AB-huis, ik had graag de inwoners middels een referendum gevraagd of zij voor of tegen verkoop zijn. Na alle commotie van de afgelopen weken omtrent het AB-huis hoop ik dat dit alsnog gaat gebeuren.

Ga naar de inhoud