Ga naar de inhoud
Home » Nieuw bestuur Voorschoten Lokaal

Nieuw bestuur Voorschoten Lokaal

De Algemene ledenvergadering van Voorschoten Lokaal heeft vandaag afscheid genomen van oprichter en eerste voorzitter Marleen Persoon. Zij concentreert zich nu op het werk in de gemeenteraad.
René van der Smeede en André in ’t Veen zijn met overgrote meerderheid gekozen tot voorzitter, respectievelijk lid van het bestuur van Voorschoten lokaal. Vervolgens heeft het bestuur André benoemd tot secretaris en Hans Rasch tot penningmeester.

Na de verkiezing van 16 maart kwam Voorschoten Lokaal uit het niets met 4 zetels in de gemeenteraad. Lijsttrekker Marleen Persoon behaalde zelfs de meeste persoonlijke stemmen van alle kandidaten en haar partij werd net niet de grootste partij van Voorschoten.
Het is daarom tijd om een nieuw bestuur te vormen. De kersverse voorzitter van der Smeede: “Marleen heeft de partij opgericht, een gezicht gegeven en als onmisbare factor op de kaart gezet. Wij zijn haar veel dankbaarheid verschuldigd”
René van der Smeede woont sinds 1984 met zijn vrouw Yvonne in Voorschoten. René heeft altijd voor grote verzekeraars gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar in directiefuncties in binnen- en buitenland. Op zijn 57-ste stapte hij uit het bedrijfsleven en behaalde zijn bachelor in de Astronomy aan de Universiteit Leiden. Daarnaast richtte hij zich op vrijwilligerswerk in Voorschoten.
De afgelopen 10 jaar heeft hij onder andere voorzitterschappen vervuld bij de Bewonersvereniging Boschgeest, het Weekend van Voorschoten, Museum Voorschoten en de adviescommissie van het college van B&W de Taskforce Centrum.
André in ’t Veen is een gepokt en gemazelde jurist. Hij neemt de functie van secretaris op zich. Hans Rasch wordt de penningmeester.
Persoon: “ik ben erg blij dat we zulke goede bestuursleden bereid hebben gevonden om Voorschoten Lokaal de komende jaren te leiden. Het is toch wel een beetje mijn kindje”

Ga naar de inhoud