Ga naar de inhoud
Home » Geert-Jan van den Ende

Geert-Jan van den Ende

Ik ben Geert-Jan van den Ende (63) geboren en getogen in Voorschoten. ik ben getrouwd en heb één dochter van 23 jaar die succesvol gestudeerd heeft aan de HBO in Leiden en nu werkzaam is al verpleegkundige in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. 

Op dit moment werk ik als productie coördinator bij de wetenschappelijke Uitgeverij Brill. Naast mijn werk ben ik ook teamleider BHV bij uitgeverij Brill.

Ik ben geboren in de Willem de Zwijgerlaan en daar m’n jeugd doorgebracht en veel avonturen beleeft. Het was niet altijd makkelijk om met 5 broers en 1 zus als benjamin het hoofd boven water te houden, maar ik heb thuis wel de normen en waarden geleerd van het leven. Ik ben met mijn vrouw samen gaan wonen in de Papelaan boven Gerrit de Groetenboer, een welbekend persoon in de jaren ‘70 en ‘80 in Voorschoten. Na de Papelaan ben ik op de boerderij het Dorpszicht gaan wonen, waar wij de woning op de begane grond huurden van het daar toen gevestigde autobedrijf Kuipers. Op dit moment woon ik Achter de Lindehoeve in de wijk Bijdorp vlakbij de boerderij Dorpszicht.

De Lindehoeve heb ik zien afbranden en ik heb ook de woningbouw aan de overkant op het grasveld van boer Nel zien gebouwd worden. Ook toen in de jaren 80 was er al een wachtlijst voor woningen in Voorschoten, wat dat betreft is er weinig veranderd. Ook toen was er woning tekort, alleen waren de huizen voor de euro een stuk goedkoper dan nu. In de 20ste eeuw waren er woningen te koop, de zogenaamde premie A, B en C woningen. De goedkoopste was ongeveer 150.000 gulden en daar werd ook nog eens subsidie op verstrekt door het rijk van 50.000 gulden. 

Die tijden zijn jammer genoeg niet meer, maar er is wel een tekort aan woningen op de woningmarkt.

Mijn politieke interesse is er eigenlijk altijd al geweest, ik ben nooit lid geweest van een politieke partij, maar heb  wel altijd de gemeentelijke politiek gevolgd. Mijn collega’s zeiden altijd gekscherend je moet de politiek in.

Het afgelopen jaar, in oktober, heb ik de politieke stap gezet om fractiewerk te gaan verrichten voor Voorschoten Lokaal in de vorm van commissielid B&B wat mij goed bevalt. Het is veel werk, het is frustrerend, maar ook mooi werk in de vorm dat je het beste voor Voorschoten er probeert uit te halen.

Voorschoten Lokaal wil de woningbouw een impuls geven door grond in pacht te geven om huizen te bouwen die relatief goedkoop en betaalbaar zijn. Onder andere wil ik me daar voor gaan inzetten de komende jaren. Jongeren en ouderen moeten kunnen wonen in Voorschoten in huizen die qua koop en huur betaalbaar zijn.

Ga naar de inhoud