Ga naar de inhoud
Home » Zuster Regina

Zuster Regina

Zuster Regina
Marleen gaat persoonlijk 238 – Zuster Regina

Wie bent u? Zuster Regina, Algemeen Overste van Klooster Bijdorp.

Wat doet u? Ik ben in 1961 op mijn 23e als meisje in het klooster hier in Voorschoten ingetreden. Niemand heeft mij ooit gedwongen in te treden. Mijn ouders stonden er zelfs niet achter en vonden het verschrikkelijk. Voor mij was het echter een innerlijk gevoel, een drang van binnen om religieus te worden. Het is een roeping. Na mijn noviciaat voor drie jaar heb ik mijn professie gedaan. In die tijd waren er 30 kloosters verdeeld over heel Nederland en de Nederlandse Antillen en je moest maar afwachten waar je heen gezonden werd. Na mijn professie werd ik uitgezonden naar Baarle-Nassau waar ik 4 mooie jaren heb mogen wonen en werken bij de bejaarden. Ik voelde mij daar heel erg thuis. Daarna werd ik naar de binnenstad van Rotterdam verplaatst. Daar heb ik 47 jaar gewoond en gewerkt en verdere opleidingen gedaan in de zorg. Dit was een hele fijne tijd van hard werken, ik heb er veel geleerd. Voordat ik in trad was ik al Bejaardenverzorgster en in Rotterdam heb ik de opleiding ziekenverzorging gedaan. Ik heb mijn liefde en zorg met zoveel mogelijk mensen mogen delen die hulp nodig hadden en afhankelijk waren of in nood. Ik heb nooit spijt gehad van mijn intreding en voel mij gelukkig en voldaan.

Waar woont u? Ik woon de laatste zeven jaar met veel plezier in het Klooster Huize Bijdorp.

Wat vindt u van Voorschoten? Voorschoten is een mooie plek waar veel georganiseerd wordt. Ook wij zusters zijn te vinden op de Voorschotense feesten, o.a. paardenmarkt daar nemen wij graag aan deel. In Voorschoten leeft eenieder met elkaar mee. Er is hier oog en oor voor elkaar, het is echt een sociaal dorp.

Wat zou u willen veranderen aan Voorschoten of heeft u leuke ideeën voor Voorschoten? Wij zijn trots op ons woonproject: “ Landgoed Buitenplaats Bijdorp”. Het bestemmingsplan is goedgekeurd en het landgoed behoudt zijn status als erfgoed. Wij hebben een uitstekende commissie en bestuur dat alles in dit woonproject deskundig begeleidt zodat wij als leden van de congregatie er met het volste vertrouwen naar uitzien en hopen dat onze kernwaarden blijvend mogen zijn. Ik ben er trots op dat het park toegankelijk blijft voor alle inwoners en bezoekers van Voorschoten. Ik ben dankbaar en wij vinden het mooi om dit landgoed ooit achter te laten voor de inwoners van Voorschoten.

Ga naar de inhoud