Ga naar de inhoud
Home » Roël en Agnes Karamat-Ali

Roël en Agnes Karamat-Ali

Roël en Agnes Karamat-Ali

Wie zijn jullie? Roël Karamat-Ali (65) en Agnes Karamat-Ali (55), we hebben twee dochters en drie zonen en 7 kleinkinderen.

Wat doen jullie? Roël: “Ik ben eigenaar van de Wassenaarse Krant en van Groot Voorschoten. We bedienen dus beide dorpen met het regionieuws”.

Agnes:” Ik ben eigenaresse van Magnifique Beauty & Wellness te Voorburg”. 

Roël: “We zijn allebei altijd lekker bezig en omdat wij mijn kantoor en de salon in één pand hebben ondergebracht, zien wij elkaar veel. Agnes doet haar ding en ik doe mijn ding. Omdat alles online mogelijk is, hoef ik niet altijd op de redactie in Wassenaar aanwezig te zijn. Het is fijn om elkaar tussen de bedrijven door te zien en ook om samen te kunnen lunchen is echt een geniet momentje voor ons beide”. 

Waar hebben jullie elkaar leren kennen? Agnes: “In 2004 heb ik de ondernemersprijs van regio Haaglanden gewonnen. En daar was Roël als persfotograaf voor verschillende kranten”. Roël: “Ik bleef maar foto’s schieten van Agnes, ik was helemaal onder de indruk van haar. Later heb ik de mooiste foto’s persoonlijk aan haar gebracht en daarna zijn wij elkaar niet meer uit het oog verloren”. 

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst? Roël: “Zolang ik het naar mijn zin heb en energie uit mijn werk haal ga ik lekker door. Ik heb een geweldige baan en kom overal en ik heb een groot netwerk. Dit geeft voor- en nadelen maar vooral geniet ik ervan”. 

Agnes: “Het nieuwe pand in Voorburg is 2 keer zo groot. Omdat ik mij helemaal gespecialiseerd heb in haarwerken en maatwerk voor haarstukjes, komt de ruimte mij goed van pas. Mensen met een chemokuur of met Alopecia kunnen bij mij op maat terecht. Het is heel dankbaar werk en het specialistische, onderscheid mij van andere kappers. Op dit moment werk ik samen met een dermatoloog en volg ik elk jaar cursussen om op de hoogte te blijven. Het is fijn om samen te werken met de dermatoloog op medisch gebied, zodat ik ook aan de eisen van de ziektekostenverzekeringen kan voldoen”. 

Deze speciale kersteditie staat in het teken van vrijwilligerswerk. Wat doen jullie hier zelf aan? Roël: “wij wonen in Wassenaar en daar doen wij vrijwilligerswerk. Ik ben onder andere bestuurslid van het Fonds Wassenaar, voorzitter van de bij-Bus en voorzitter van Poëzieroute  Wassenaar”. Agnes: “Ik knip vrijwillig in het Hospice in Wassenaar en Voorburg en in de Herbergier te Den Haag. Ook geef ik verwen momentjes voor mensen met Alzheimer in Magnifique”.Hebben jullie een kerstwens? Roël: “Voor veel mensen die familie of vrienden verloren hebben of mensen die eenzaam zijn is de kerstperiode een moeilijke tijd.  De huidige beperkingen maken het niet aangenamer. Dus kijk om je heen en probeer wat te doen voor mensen in je buurt of in je kennissenkring. Het zit vaak in hele kleine dingen die veel voor anderen kunnen betekenen”. Agnes: “Net als vorig jaar ga ik eenzame of alleenstaande mensen een aardigheidje brengen. Ook een belletje of kaartje is altijd attent. Zoals Roël al zei, het hoeft niet iets groots te zijn; als het maar uit je hart komt is alles goed. Als wij dit allemaal deden wat zou de wereld er dan beter uitzien”.

Ga naar de inhoud