Ga naar de inhoud
Home » Rian van Ooijen

Rian van Ooijen

Rian van Ooijen
Marleen gaat persoonlijk 209 met Rian van Ooijen

Wie ben je? Rian van Ooijen, ik ben 26 jaar.

Wat doe je? Ik studeer Commerciële Economie op de Hogeschool Leiden. Ik zit pas in het tweede jaar en dit heeft een reden: ruim 1,5 jaar geleden was ik op trainingskamp met de voetbal in Malaga (Spanje). Daar ben ik van een balkon gevallen en heb ik ernstig hersenletsel opgelopen.
Eerst heb ik 6 weken in het ziekenhuis van Malaga gelegen. De eerste dagen hebben vrienden en familie afscheid van mij genomen want het zag er zo slecht uit, dat men dacht dat ik het niet zou redden. Wonderbaarlijk genoeg heb ik het gered. Toen ik stabiel was na 6 weken ben ik overgevlogen naar Nederland. Ik ben ongeveer 2 maanden later uit mijn coma ontwaakt in het LUMC.
Het is heel raar dat ik van alles niets gemerkt heb. Ik heb twee zware operaties aan mijn hoofd ondergaan en na 9 maanden revalidatie ben ik weer een beetje op het punt gekomen dat ik mijn leven weer op kan pakken.
Momenteel probeer ik weer mijn studie af te maken, ik weet dat dit moeilijk gaat worden maar ik ga mijn uiterste best doen.
In mijn vrije tijd voetbal ik maar ik doe het heel rustig aan. Ik mag bijvoorbeeld nooit meer koppen. Ik heb een tweede kans gekregen en daar ben ik heel blij om.

Waar woon je? Op dit moment woon ik nog bij mijn ouders in Noord-Hofland. In mijn situatie was het heel erg fijn om terug te kunnen vallen op mijn ouders. Ze hebben heel goed voor mij gezorgd.

Wat vind je van Voorschoten? Een fijn dorp waar ik een hele mooie jeugd heb gehad. Veel van mijn vrienden wonen hier.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Vroeger werd er naar mijn gevoel meer georganiseerd voor de jeugd. Vanuit elke wijk werden er voetbalwedstrijden gehouden en de finale werd dan gespeeld op het veldje naast de Vliet. Ik vond dat geweldig! Ik zie nu weinig kinderen meer buiten spelen wellicht door de computer en alle andere afleidingen die er nu zijn. Maar ik wil zeggen: ga lekker naar buiten, bewegen, de frisse lucht in en gezellig met vrienden erop uit.

Ga naar de inhoud