Ga naar de inhoud
Home » Otto Wolthuis

Otto Wolthuis

Marleen gaat persoonlijk 226 - Otto Wolthuis
Marleen gaat persoonlijk 226 – Otto Wolthuis

Wie ben je? Otto Wolthuis, ik ben 71 jaar en muzikant in hart en nieren.

Wat doe je? Vanaf 1974, dus al bijna 50 jaar, geef ik hier in Voorschoten muziekles aan kinderen en volwassenen. Ik ben begonnen met het geven van gitaarles en heb daar ook lesboeken voor geschreven: “basis methode voor modern en klassiek gitaar”. Ik geef nu nog gitaar-, piano-, keyboard-, melodieharp- en ukelele les. En zolang mijn lijf het blijft doen ga ik hiermee door. Alhoewel, ……. ik doe het nu wel wat rustiger aan hoor! Sinds een paar jaar beleef ik ook veel voldoening aan optredens in Zorg Centra in onze regio zoals Topaz-Vlietwijk en Florence-Adegeest. Ik geef zo’n 20 uur per week les en verder ben ik druk met de verkoop van de Melodie harp. Op dit moment is de melodie harp mijn grote passie: laagdrempelig, leuk én leerzaam voor jong en oud. Muziek is mijn lust en mijn leven. Het is geweldig om van je hobby je beroep/werk te mogen maken. Ik ga één keer per week bij Paulides sporten en ga een paar keer per week wandelen.

Waar woon je? Wij wonen in de Hyacinthstraat met het pand van de muziekschool ernaast. Het is een hele fijne wijk om te wonen, wij gaan hier nooit meer weg.

Wat vind je van Voorschoten? Vanaf mijn 5e jaar woon ik in Voorschoten, eerst in de Willem de Zwijgerlaan en vanaf 1974 in de Hyacinthstraat. Voorschoten is een echt forensen dorp en met “The Britisch School” vlakbij, hadden wij een gevarieerd aanbod van leerlingen. Met leuke uitvoeringen in het Cultureel Centrum en op een gegeven moment ook in de grote zaal van de Engelse School met o.a. Rob de Nijs, Lenny Kuhr en Harry Sacksioni.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het is een mooie groene gemeente en héel veel dingen vind ik goed geregeld. Het zou wel fijn zijn als de gemeente wat toegankelijker zou worden. Alles moet op afspraak, je kan niet meer even binnen lopen. Het zou ook fijn zijn als de ambtenaren wat meer binding met ons mooie dorp zouden hebben. Zelf heb ik weleens aan een ambtenaar moeten uitleggen wat het Weekend van Voorschoten precies …….. dat zou niet nodig moeten zijn! 

Ga naar de inhoud