Ga naar de inhoud
Home » Marèse van Vliet – Bolder

Marèse van Vliet – Bolder

Marleen gaat Persoonlijk – 243 Marèse van Vliet – Bolder

Wie ben je? Marèse van Vliet – Bolder, ik ben getrouwd met Jacques. We hebben een poes Pippi uit het asiel.

Wat doe je? Ik was assistent drogist. Ik ben begonnen bij het Kruidvat in Wassenaar en later heb ik een lange tijd bij Harteveld in Leiden gewerkt. Op dit moment help ik waar mogelijk mijn moeder en sinds kort ben ik vrijwilligster in Museum Voorschoten. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het verleden van Voorschoten. Ik heb verder veel tijd om lekker in mijn tuin te werken daar geniet ik elke dag van. Wij hebben ontzettend veel vogels in de voor- en achtertuin; bonte specht, boomklever, staartmees etc. Op dit moment broedt er voor de tweede keer een stelletje pimpelmezen; erg leuk om ze zo op en neer te zien vliegen met insecten in hun snaveltje. Ik zou dolgraag een mini boerderijtje willen beginnen want ik ben gek op dieren. Helaas kan dit niet in onze woonomgeving. Mijn man en ik zijn dol op Engeland en Engelse spulletjes en onze gezamenlijke hobby is oldtimers.

Waar woon je? Wij wonen sinds 2007 erg naar ons zin aan de Benvenutolaan.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben geboren en getogen in Voorschoten. Ik heb op kleuterschool het Kwetternest gezeten en later op de Emmausschool. De middelbare school heb ik in Den Haag gedaan. Voorschoten is groen en gezellig en alles is hier te koop. Het ligt centraal bij de steden en dicht bij het strand, de duinen, bossen en bollenvelden; er is zeer veel variatie. Alles is met de fiets te bereiken. Het is gewoon elke dag genieten van het moois wat wij hier hebben.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Veel fietspaden zijn op sommige plekken te smal, zeker nu met al die bakfietsen en de vele E-bikes. Ook zijn sommige fietspaden slecht, als je dan over een putdeksel fietst wordt je gelanceerd. Ik denk dat iedereen de auto wel wil laten staan en meer wil gaan fietsen als er meer geïnvesteerd gaat worden in betere fietspaden. Ik ben erg geschrokken van de prijzen van de appartementen in Beresteyn waar wij dadelijk opkijken. Je weet bij voorbaat dat hier geen jonge mensen komen wonen en dat is een gemiste kans. Het is erg mooi dat Voorschoten vluchtelingen uit Oekraïne in het gemeentehuis opvangt. Tot slot vind ik het goed dat de markt weer terugkomt in de prachtige Voorstraat.

Ga naar de inhoud