Ga naar de inhoud
Home » Lia van Velzen

Lia van Velzen

Lia van Velzen
Marleen gaat persoonlijk 245 – Lia van Velzen

Wie ben je? Lia van Velzen, ik ben 73 jaar, gescheiden/happy single. Ik ben moeder van twee dochters en heb twee kleinzoons en twee kleindochters.

Wat doe je? Na 38 jaar als juridisch secretaresse gewerkt te hebben, ben ik nu met diverse projecten bezig. Schilderen doe ik heel graag, ben lid van Kunstgenootschap Vlietstreek en ik exposeer regelmatig en sta op kunstmarktjes.
Als vrijwilliger heb ik vier jaar geleden de schilderbegeleiding opgezet in de Odensehuiskamer in het Vliethuis Voorschoten. Op maandagmiddag kunnen bezoekers [met lichtdementerende klachten en/of hersenproblematiek], eventueel met hun mantelzorgers of [klein]kinderen komen schilderen/tekenen. Dit zijn hele gezellige middagen. Ook ben ik bezig met diverse projecten in het kader van burgerparticipatie.

Waar woon je? Ik woon met veel plezier in de oudste flat van Voorschoten: de Johan Willem Frisoflat.

Wat vind je van Voorschoten? Sinds 1961 woon ik hier en ga er nooit meer weg. Het is een fijn dorp met een oude ziel, daar houd ik van. Vooral in de Voorstraat ben ik graag op een van de terrasjes en ik houd van lokaal winkelen. Voorschoten ligt zo centraal: dichtbij de zee, Leiden en Den Haag.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Veranderen? Tja, betere bereikbaarheid en contact met ambtenaren van de gemeente Voorschoten, weer de bankfilialen terug naar het dorp, pinapparaten in alle supermarkten, dat Voorschotenaren niet helemaal naar Wassenaar moeten rijden om grofvuil etc. weg te gaan brengen, de kringloopwinkel terug in Voorschoten. Dat geëxposeerd kan worden in leegstaande winkelpanden. Leuke ideeën? Mijn reeds gepubliceerde idee “Maak van het Ambachts- en Baljuwhuis “Museum Hendricus Steengracht” (hij schonk het aan onze burgerij in 1912) met hotelkamers, restaurant/terras en inloopatelier voor leden van het VKK en Kunstgenootschap Vlietstreek samen, in samenwerking met kasteel Duivenvoorde! Dát is toch een top-idee voor alle inwoners en de toeristen? Ook wil ik graag outdoor fitnessapparaten overal geplaatst zien in onze gemeente, lekker buiten bewegen, voor jong en oud. Die zouden bijvoorbeeld ook geplaatst kunnen worden bij de speeltuintjes, kleine ronde fitnesspleintjes. En als laatste punt de bejaardenhuizen terug en anders betaalbare woonvormen voor ouderen. Gezellig bij elkaar, minder eenzaamheid en sociale controle. Ook komt dan de doorstroming op gang…… een win, win situatie.

Ga naar de inhoud