Ga naar de inhoud
Home » Jan ten Donkelaar

Jan ten Donkelaar

Marleen gaat persoonlijk 224 – Jan ten Donkelaar

Wie ben je? Jan ten Donkelaar, ik ben 65 jaar en woon samen met Tineke (66). We hebben samen 5 zonen en 8 kleinkinderen met de 9e op komst.

Wat doe je? Ik ben zelfstandig timmerman. Toen ik als jonge man van school kwam was er een overvloed aan timmerlieden. Toen ben ik eerst in de metaal gaan werken als lasser en er ook nog al mijn papieren voor gehaald! Daarna heb ik korte baantjes gehad als ambtenaar en bij defensie maar kon mijn draai niet zo goed vinden. In 1989 heb ik mijn hart gevolgd en ben weer als timmerman aan de slag gegaan. Ik maak echt alles van zolder tot kelder; kozijnen, ramen, deuren en ook meubels op maat. Dat laatste is trouwens ook mijn hobby, er niets mooiers dan van een mooi stuk hout een meubel te maken in overleg met de klant.

Waar woon je? Wij wonen aan de Oranjeboomstraat in het leukste huisje van Voorschoten. De laatste jaren is de Raadhuislaan wel een veel drukkere straat geworden, de automobilisten rijden ook erg hard!

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben hier geboren en getogen, in de Langenhorst straat. Voorschoten is geweldig. We fietsen en wandelen samen en genieten elke dag weer van het groen en de gezellige Voorstraat met de horeca. De mensen zijn hier aardig, Voorschoten heeft een gemêleerd publiek. Ik zie wel veel meer sluipverkeer door Voorschoten trekken, de Leidseweg en de rotonde voor het raadhuis staan vaak vol tijdens de spitsuren. Bij Kampsteeg sta je naar Leiden al in de file.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat ik mij opvalt is dat je met geld hier alles voor elkaar krijgt. Er zijn hier een paar vastgoedondernemers die alles maar opkopen en duur verhuren. Dit is niet goed voor de jeugd, er zijn nog steeds te weinig sociale woningen en die komen er ook niet als alles maar opgekocht wordt. Hier zie je veel winkels leeg staan, dit komt ook door de te weinig diversiteit aan winkels. Sinds de Mall of the Netherlands open is gaan wij daar vaker naartoe.

Ga naar de inhoud