Ga naar de inhoud
Home » Jan Kienjet

Jan Kienjet

Jan Kienjet
Marleen gaat Persoonlijk 242 – Jan Kienjet

Wie ben je? Jan Kienjet, ik ben 70 jaar en ben getrouwd met Janneke (44). We hebben een raskat: Turkse Van, Bobbie.

Wat doe je? Ik ben eigenaar van “Vlinders aan de Vliet”. Sinds 1991 had ik al een vlinderkasje in mijn tuin, ik kweekte vlinders want ik vind het een ontzettend mooi insect. Ook het ontpoppingsproces is zeer bijzonder. In 2006 heb ik de Tropische Vlindertuin in Leidschendam opgezet. Net voor de corona is het hele gebouwd herbouwd en gemoderniseerd. Om een tropische vlindertuin te mogen runnen is een dierentuinvergunning nodig. Dit houdt in dat wanneer je meer dan 9 exotische diersoorten tentoonstelt voor publiek en entreegeld vraagt, je aan een onderbouwd profiel moet voldoen. Dierenwelzijn en het educatieve programma moet o.a. op orde zijn. Ik hoop dit seizoen 35.000 mensen te mogen ontvangen. Wij zijn open van 25 februari tot 31 oktober. De winterperiode is te donker en dan laten de vlinders zich niet zien. In de winter gaan wij o.a. naar Costa Rica waar wij kwekerijen bezoeken en inspiratie op doen. Ik ben 7 dagen per week bezig met de vlinders.

Waar woon je? Wij wonen aan de Raadhuislaan, dicht bij het centrum en de AH. Erg prettig wonen!

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben weg van Voorschoten. Het is een fijn dorp waar veel georganiseerd wordt. De mensen zijn leuk met elkaar en ik wordt blij van alle bakfietsen met kinderen die je ziet rijden. Mensen nemen vaker de fiets en dat is mooi. Zeker omdat ik dat niet doe en zo altijd parkeergelegenheid tot mijn beschikking heb. Het parkeerbeleid hier geweldig is zonder parkeer heffing.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik ben een voorstander van de uitgebreide terrassen en ben benieuwd of dit zo blijft als de markt weer terugkomt naar de Voorstraat. Ik bezoek de horeca regelmatig en voel mij daar echt thuis. Het is een mooie historische straat. Mede door de bewoners van de Voorstraat die hun gevels authentiek opgeknapt hebben. Het Berkhoutpark vind ik geweldig. Daar loop ik vaak door en ik bekijk ook vaak de vissen met een onderwatercamera, ook een hobby van mij.

Ga naar de inhoud