Ga naar de inhoud
Home » Els van Steeg

Els van Steeg

Els van Steeg
Marleen gaat persoonlijk 241-Els van Steeg

Wie ben je? Els van Steeg, ik ben 68 jaar en getrouwd met Jan (67). Ik heb drie kinderen, een tweeling Patricia en Patrick (46) en Gideon (43) en vier kleinkinderen.

Wat doe je? Ik ben na mijn school bij Bril gaan werken. Toen ben ik 7 jaar thuis geweest voor de zorg van de kinderen. Daarna heb ik 30 jaar gewerkt bij de faculteit der sociale wetenschappen in Leiden. Hier heb ik verschillende functies gehad. De laatste jaren was ik coördinator van de servicedesk, in 2019 ben ik met pensioen gegaan. Sinds mijn pensioen ben ik vrijwilliger bij de Vereniging Ouderenbelang Voorschoten (VOV). Ik ben voorzitter van de evenementencommissie en ik heb ook een tijdje de ledenadministratie gedaan. Er worden veel activiteiten voor de ouderen georganiseerd, dansmiddagen, feestavonden, elk jaar een kerstdiner, elke week op vaste tijden handwerken en bridge en nog veel meer. Op dit moment tellen wij 1650 leden. Ik voel mij erg thuis bij de VOV, het is er altijd gezellig druk en het geeft mij veel voldoening. In de zomermaanden zijn wij regelmatig op stap met onze caravan.

Waar woon je? Oorspronkelijk kom ik uit de binnenstad van Leiden. In 1974 ben ik aan de Leidseweg noord komen wonen en vanaf 1999 wonen wij met veel plezier in Noordhofland.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuk dorp, we hebben het hier erg naar onze zin en willen er niet meer weg. Maar er zouden wel betaalbare appartementen voor onze leeftijdsgroep mogen komen en zeker niet die van 7 ton die nu aangeboden worden. Dat is niet te betalen voor de gemiddelde Voorschotenaar.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik ben blij dat de bibliotheek niet ontwikkeld wordt als cultureel centrum. Deze ruimte zou veel te klein zijn geweest voor feestavonden. Ik hoop dat er snel een oplossing gevonden wordt voor een grotere ruimte waar grote groepen ontvangen kunnen worden. Het VOV gebouw zit al jaren te wachten op een uitbreiding aan de zijkant en het is jammer dat dit allemaal zo langzaam gaat. Wij barsten het gebouw uit met 1650 leden en dit zou ons ontzettend helpen. Ik loop moeilijk dus voor mij is het jammer dat ik niet meer mag fietsen in de Schoolstraat.

Ga naar de inhoud