Ga naar de inhoud
Home » Corien van Oosten

Corien van Oosten

Corien van Oosten
Marleen gaat persoonlijk 234 – Corien van Oosten

Wat doe je? Ik ben hondentrimster en heb mijn eigen trimsalon: “AlstuBlaft”, aan de Bijdorpstraat. De salon bestaat alweer 6 jaar en ik heb een leuke klantenkring opgebouwd. Ik heb het fijn druk maar vooral erg naar mijn zin. Het werken met honden is heel mooi; iedere hond is anders met zijn eigen karakter. Eigenlijk kan ik met elke hond goed opschieten, de lichaamstaal is makkelijk te lezen voor mij. Behandel ze daarnaast met respect en ze zullen graag meewerken. Het mooiste vind ik om de vooruitgang te zien in de honden die als “zeer moeilijk” binnenkomen, zo mooi als ze na de trimbeurt met je willen knuffelen en de keer erop enthousiast binnenkomen. Honden zijn trouw en eerlijk, je weet altijd wat je aan ze hebt. Af en toe heb ik een stagiaire. Als ik vrij heb dan wandel ik met Bo of rij ik met Teddy. We hebben elke week les en rijden dagelijks door de Vlietlanden. Die ritten zijn fantastisch, zo mooi om dat in samenwerking met zo’n groot en elegant dier te kunnen doen. Ik geniet intens van de natuur en het buiten zijn.

Waar woon je? Ik woon in de Hyacinthstraat op loopafstand van mijn trimsalon. Het is hier heel fijn en rustig wonen en werken. Met één min puntje: er is maar weinig groen in de buurt.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben hier verderop in de Hyacinthstraat geboren en opgegroeid. Voorschoten is een fijn dorp waar ik mij altijd veilig heb gevoeld. Ik heb hele leuke vriendelijke klanten en ik voel mij heel bevoorrecht om hier te mogen en kunnen wonen en werken.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Op dit moment is er maar weinig voor de jeugd. Ik hoop dat iets zoals “the Basement” en “4Pop” weer terugkomt voor de huidige jeugd. Verder mis ik uitlaatstroken voor de honden, een omheind speelveld zou helemaal ideaal zijn. Helaas heeft de gemeente de poepzak dispensers weggehaald, er lag al veel poep op straat maar dat wordt nu nog meer in de hand gewerkt. Hondeneigenaren betalen flink wat belasting maar krijgen daar mijns inziens niet voldoende voor terug.

Ga naar de inhoud