Ga naar de inhoud
Home » Carlijn Gunst

Carlijn Gunst

Carlijn Gunst
Marleen gaat Persoonlijk – 244 Carlijn Gunst

Wie ben je? Carlijn Gunst, ik ben 40 jaar en getrouwd met Merijn (43). Wij hebben drie dochters; Emelie (8), Anneloes (6) en Vivian (3).

Wat doe je? Ik heb bouwkunde aan de TU Delft gestudeerd. Na jaren in Australië en op Curaçao te hebben gewoond, werk ik sinds wij weer terug zijn in Nederland bij de TU bij het Innovation & Impact Centre. Vanuit het Sports Engineering Institute doe ik projecten op gebied van sport onderzoek & innovatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor de ontwikkeling van een nieuwe baanfiets tot en met het voorkomen van sportblessures. Tijdens de Olympische Spelen zijn deze innovaties vaak te zien. In mijn vrije tijd tennis ik bij Forescate en ik ben coach van het hockeyteam van Emelie. Sinds 2021 ben ik bestuurslid van de Oranjevereniging en hebben wij met veel plezier de afgelopen Koningsdag georganiseerd, voor mij een erg leuke ervaring.

Waar woon je? Wij wonen pas 4 jaar in Voorschoten, aan de Prins Bernhardlaan.
Ons huis komt uit 1955 en heeft ook de sfeer uit die jaren. Vanaf de eerste dag voel ik mij thuis hier.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een rustig dorp met veel ruimte en lekker groen. Omdat wij in het buitenland vrij in de natuur hebben gewoond wilden wij niet naar een drukke stad verhuizen. Voorschoten heeft waar wij naar zochten. De sfeer is ook gezellig, hier zijn ook alle voorzieningen voor jong en oud. Het Berkhoutpark voelt voor ons als onze achtertuin. En fijn dat je alles te voet of op de fiets kunt doen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zou graag willen zien dat alle woonwijken autoluw worden. Zo kunnen de kinderen veilig buitenspelen. Ook hier op de Bernhardlaan wordt veel te hard gereden. De Nassauwijk is een wijk waar veel sluipverkeer doorrijd. Verder zou het leuk zijn als net zoals wij in Perth (Australië) hebben meegemaakt, de inwoners van Voorschoten in de avond of in het weekend komen chillen in het Berkhoutpark. Lekker laagdrempelig op een handdoek met een picknickmandje of ’s avonds buiten naar een outdoor cinema film kijken. Hier in Nederland kan dit jammer genoeg alleen in de zomermaanden.

Ga naar de inhoud