Ga naar de inhoud
Home » Bas Reichert

Bas Reichert

Bas Reichert
Marleen gaat persoonlijk 227 – Bas Reichert

Wie ben je? Bas Reichert, ik ben 52 jaar en getrouwd met Erna, zij is 51 jaar.

Wat doe je? Ik ben samen met Erna eigenaar van BaseClear gevestigd op het Bio Science Park in Leiden. Wij doen vooral genetisch en DNA onderzoek naar zowel kwalijke en goede micro-organismen in opdracht van bedrijven. Kwalijke zijn bijvoorbeeld virussen en of bacteriën die een product bederven en wij kijken dan naar de bron van een infectie. Goede organismen zijn bijvoorbeeld schimmels in kaas of gistprocessen die de klant wil verbeteren om de smaak te verbeteren. Ik ben oorspronkelijk moleculair bioloog en ben heel blij dat ik nog steeds alles wat ik geleerd heb in de praktijk kan brengen. Ik ben daarnaast voorzitter van de ondernemersvereniging van het Leiden Bio Science Park. Mijn hobby’s zijn koken, fotografie, golf en wij zijn graag op het water met mooi weer. Wij hebben een sloep en een zeilboot.

Waar woon je? We zijn begonnen in de Pauwenstraat en wonen nu alweer ruim 15 jaar aan de Swagermanweg in Boschgeest. Dit is een mooie rustige wijk met gezellige buren, elk jaar hebben wij een buurt BBQ.

Wat vind je van Voorschoten? Al 25 jaar wonen wij met veel plezier in Voorschoten. Wat Voorschoten zo ideaal maakt is het dorpse met de kleine winkels waar hoge kwaliteit nog te vinden is, zoals een goede visboer en de biologische slager. Alles is dichtbij en mensen zijn aardig en zeggen goedendag. Wij kunnen ook op de fiets naar ons werk en dat is erg prettig.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik vind dat er een visie voor de lange termijn ontwikkeling van het centrum ontbreekt. Samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente zou er een planning moeten komen hoe en wat er ontwikkeld gaat worden. Meer diversiteit qua winkels en horeca, want wat hebben we nog meer sushi zaken, toko’s en kappers, maar geen groenteman meer in het centrum. Gezien de mooie horeca en foodwinkels zou van mij Voorschoten het culinaire hart van Zuid Holland kunnen worden!

Ga naar de inhoud