Ga naar de inhoud
Home » Babs van der Schoot

Babs van der Schoot

Babs van der Schoot
Marleen gaat persoonlijk 203 met Babs van der Schoot

Wie ben je? Babs van der Schoot, ik ben 64 jaar en getrouwd met Ad Hoefnagel. We hebben drie leuke kinderen met fijne schoonkinderen en vier enige kleinkinderen.

Wat doe je? Ik ben vroeger hier in Voorschoten wijkverpleegkundige geweest. Later heb ik mij om laten scholen als onderwijzeres. Ik ben begonnen op de vrije lagere school in Leiden en mijn laatste baan was leerkracht bij het Marecollege. Sinds 1 jaar heb ik een halve baan als beheerder van de Dorpskerk van de Protestantse Gemeente Voorschoten (PGV). Hier doe ik de organisatie van alles wat er in de Dorpskerk en het bijgebouw gebeurt . Ook worden er gelukkig nu na de Corona weer concerten ingepland en andere boekingen gedaan. De PGV is de afgelopen jaren van 3 naar 1 kerk gegaan. De Dorpskerk heeft een mooie aanbouw gekregen waardoor wij weer veel activiteiten kunnen ontwikkelen. Verder kook ik graag en fiets en wandel ik veel met Ad. Ik speel piano en zing bij Vox Clara. Ik ben ook altijd bezig met lapjes en draadjes.

Waar woon je? Wij wonen in de Nassauwijk, nu alweer 40 jaar en nog steeds met veel plezier. We hebben fijne buren en het is hier rustig.

Wat vind je van Voorschoten? Het is heel fijn dat Voorschoten een mooi centrum heeft, dat zie je niet altijd in dorpen. Omdat wij geen auto hebben zijn wij ook heel blij met het station zo dicht in de buurt. Wij doen verder alles op de fiets want Voorschoten heeft ook het voordeel dat alle landschappen binnen bereik zijn: de bossen, de duinen, de polders, maar ook de steden rondom.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoop echt dat er een mooi cultuurhuis komt, het liefste in het Kruispunt! Deze kerk met het pleintje ervoor is daar een mooie locatie voor, ik zou het doodzonde vinden als daar ook weer hoogbouw komt! Ik wil graag initiatieven ondernemen om in de nieuwe aanbouw van de Dorpskerk kooklessen, of workshops te organiseren. Iedereen is hier welkom je hoeft echt geen lid van de PGV te zijn ; de Dorpskerk is voor heel Voorschoten! En als laatste de vraag: waar blijven de betaalbare woningen?

Ga naar de inhoud