Ga naar de inhoud
Home » Astrid Volders

Astrid Volders

Astrid Volders
Marleen gaat persoonlijk 233 – Astrid Volders

Wie ben je? Astrid Volders, ik ben 56 jaar en nu bijna 9 jaar weduwe. Ik heb twee kinderen Dave (28) en Marleen (25).

Wat doe je? Ik werk vier ochtenden als leidster bij peuterspeelzaal Olleke Bolleke en 1 ochtend bij Pippeloen. Deze zalen zijn onderdeel van Stichting Kinderspeelzaal Voorschoten (SKV). De peuterspeelzaal (voorschool) is een professionele aanvulling op de opvoeding thuis en heeft als functie het kind optimale ontwikkelingskansen te bieden en voor te bereiden op de basisschool. Aan peuters die een extra steuntje in de rug nodig hebben, wordt spelenderwijs een kwalitatief goed programma voor taal en ontwikkeling geboden, het VE-programma (Voorschoolse Educatie). Op sommige middagen ga ik op huisbezoek bij ouders van kinderen die in een VE-traject zitten om tips en coaching te geven. Ik krijg erg veel voldoening om op deze mooie manier met kinderen te werken. Verder doe ik regelmatig een cursus om bij te blijven in mijn vak. Ik ben net lid geworden van de Adviesraad Sociaal Domein Voorschoten.

Waar woon je? Ik woon aan de Zwaluwweg. Het is hier heel fijn wonen, in een fijne buurt met buren die elkaar niet overlopen maar wel voor elkaar klaarstaan. De laatste jaren is de weg drukker geworden en er wordt ook harder gereden.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuk, gemoedelijk en vooral een gezellig dorp. Ik woon hier vanaf mijn 18e en kom oorspronkelijk uit Arnhem. De Voorstraat is erg gezellig, dit geeft het unieke straatbeeld weer van Voorschoten. Ik ga graag een hapje en een drankje doen bij de veelzijdige horeca die wij hier hebben.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het is jammer dat er nog maar 1 geldautomaat buiten is en dat alle banken weg zijn gegaan om fysiek je financiële zaken te regelen. Verder is er weinig voor de jeugd. Hoe leuk zou het zijn om hier in Voorschoten ook een speeltuinvereniging te hebben waar ouders en kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Verder zou er meer diversiteit in het winkelaanbod mogen komen.

Ga naar de inhoud