Meteen naar de inhoud
Home » Ad de Graaf

Ad de Graaf

Ad de Graaf
Marleen gaat persoonlijk 230 – Ad de Graaf

Wie ben je? Ik ben Ad de Graaf. Vanaf 1981 woon ik in Voorschoten. Mijn vrouw en ik hebben twee dochters, twee schoonzoons en twee kleinkinderen. Ik ben gepensioneerd.

Wat doe je? Ik ben in 2018 gekozen in de gemeenteraad. Ook al ben ik van de PvdA, je moet je oren en ogen voor iedereen open houden. Lid zijn van de gemeenteraad is een hele verantwoordelijkheid en kost veel tijd. Ik heb bewondering voor de collega’s die dit naast een drukke baan doen. Eén dag in de week zijn we oppas-oma en oppas-opa. De beste manier om een geweldige band met je kleinkinderen te hebben. Trouwens, wat zou Nederland doen zonder al die oppas-opa’s en oppas-oma’s? Ik lees over filosofie en ik houd van detectives. Ik tennis en doe aan fitness.

Waar woon je? In Krimwijk 2, een geweldige wijk. We voelen ons steeds enorm bevoorrecht.

Wat vind je van Voorschoten? Het is een heerlijke gemeente om te wonen. Er zijn allerlei verenigingen of het nu om sport of cultuur gaat, om hobbyvissers of een ouderenvereniging. Mensen zeggen elkaar nog gedag. In Voorschoten woon je overal vlakbij. En je hebt natuurlijk je vaste winkels waar je elkaar een beetje kent. Voorschoten heeft echt nog iets dorps in de grote randstad. We moeten ons dorp koesteren en ervan genieten.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Er moeten veel meer betaalbare woningen komen. We laten het maar gebeuren dat er alleen dure woningen worden gebouwd. Het is allemaal wat slapjes wat de gemeente doet. Dat geldt ook voor ons mooie centrum. Dat mag wel wat dynamischer worden met betaalbare woningen voor starters, jonge gezinnen en senioren. Er moet meer te beleven zijn dan alleen winkels en horeca. Met een kidscafe in de Schoolstraat, ideaal voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s. Of een Groen Informatiecentrum waar je makkelijk kunt binnen lopen met vragen over duurzaamheid als je toch boodschappen doet. Met een werk- en ontmoetingsplaats voor ZZPers. En zo kun je nog veel meer bedenken. In het Engels zeggen ze dan dat ons centrum moet veranderen in een ‘place to be, meet and live’. De gemeente zou veel meer daadkracht en creativiteit moeten tonen om dit voor elkaar te krijgen.

Naar de inhoud springen