Ga naar de inhoud
Home » Ko Monker

Ko Monker

Marleen Gaat Persoonlijk 225 – Ko Monker

Wie ben je? Ko Monker, ik ben 74 jaar en al 52 jaar getrouwd met Carla, zij is ook 74 jaar. We hebben 3 kinderen Sandy (51), Marcel (49), Jennifer (45) en 7 kleinkinderen.

Wat doe je? Na mijn mulo, ik was net 17 ben ik gelijk begonnen in de verlichting bij mijn schoonvader “Herda verlichting”. In 1971 heb ik het Lichtpaleis, aan de Wagenstraat in Den Haag overgenomen. Later had ik meerdere vestigingen, ook op de 5 Meilaan in Leiden en op de Baanderij in Leiderdorp gehad, waar Sandy en Marcel in mee werkten Nu ben ik al een tijdje met pensioen en Sandy heeft de liefde voor verlichting overgenomen. Ik heb best nog leuke dingen te doen; ik rij een paar keer per week op de Cirkelbus en doe de acquisitie voor de Voorschotense Krant. Ik ben gek op voetbal en kijk er graag naar. Ik ben in Amsterdam geboren en getogen dus ik ben een echte Ajaxiet! Verder ben ik een echt familiemens, mijn kinderen en kleinkinderen zijn erg belangrijk voor mij en voor mijn vrouw en zij gaan altijd voor.

Waar woon je? Wij wonen aan het van Kleffensplantsoen. We hebben het ontzettend naar onze zin. Dicht bij de Jumbo en de Beethovenlaan en station De Vink. We hebben goede leuke buren.

Wat vind je van Voorschoten? Wij wonen al sinds 1971 in Voorschoten. Voorschoten is helemaal mijn dorp, ik voel mij hier prima. Ik heb hier veel contacten opgedaan, dat komt wel door mijzelf ik heb namelijk al veel vrijwilligerswerk hier gedaan. Ik organiseerde samen met een leuk team jaren de bejaardentocht en ik rij nog steeds mee. Ik ben voorzitter van SVLV geweest en we hebben de carnaval vereniging “de Picobello’s” opgericht, helaas bestaat deze niet meer.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het is jammer dat er veel winkelleegstand is. Er mag best meer een diversiteit aan winkels komen, dat maakt Voorschoten juist dat mooie dorp met die leuke persoonlijke winkeltjes maar ook met de Voorschotense evenementen die elk jaar georganiseerd worden! Ik hoop dat alles weer snel normaal wordt in deze rare Coronatijd. Ik wil iedereen oproepen zich aan de regels te houden!

Ga naar de inhoud