Voorschoten Lokaal breidt uit met 2 nieuwe personen in de fractie: Hugo Nordkamp en Donandra van Beek. Ook groeit het aantal leden. Hugo Nordkamp zal zich in de raadscommissies gaan richten op een financieel gezonde gemeente, een zelfstandig Voorschoten en duurzaamheid, Donandra op de sociaal maatschappelijke kant van Voorschoten.

Hugo Nordkamp

Toen ik in de krant las dat Marleen een nieuwe lokale politieke partij ging beginnen, bood ik direct mijn hulp aan. Het is heel belangrijk dat de stem van de inwoners van Voorschoten weer goed gehoord wordt bij de gemeente en dat daar naar gehandeld wordt. Vanuit een lokale partij als Voorschoten Lokaal kan dat het beste, omdat we niet gebonden zijn aan landelijke partij uitgangspunten. Zelf woon ik nu 20 jaar met veel plezier in Voorschoten, heb een gezin met 3 kinderen en speel graag tennis.

Ook ben ik bestuurslid bij de Coöperatie Zon op Voorschoten, waar we met zonnepanelen op het dak van de sporthal voor 40 gezinnen stroom opwekken. Dit project heeft me laten zien wat de kracht is van de inwoners van Voorschoten in het neerzetten van initiatieven. Voor dit soort lokale initiatieven mag de gemeente zich meer voor openstellen.

Belangrijke punten waar ik me voor ga inzetten zijn een zelfstandig Voorschoten met voldoende eigen voorzieningen, een groen een duurzaam Voorschoten en een financieel gezond Voorschoten waarbij ik zeer kritisch zal zijn op de (onnodige) gemeentelijke uitgaven.

Neem contact op met Hugo: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Donandra van Beek

Het enthousiasme van Marleen heeft mij geïnspireerd me in te zetten voor een beter en bewuster Voorschoten.

Een lokale partij die samen met betrokken inwoners opkomt voor de gemeenschap van Voorschoten. Hoe we de inwoners het beste kunnen vertegenwoordigen, daar denk ik graag over mee. Hierbij is het belangrijk om realistische keuzes te maken en logisch na te blijven denken.

Ik hoop met een creatieve kijk op zaken een steentje bij te kunnen dragen aan een mooi, maar ook een verstandig Voorschoten.

Inmiddels woon ik al zo'n 15 jaar met veel plezier in het dorp en ben vaak te vinden in de sportschool of in één van onze lokale gelegenheden. Van beroep ben ik gedragsdeskundige, op dit moment werkzaam bij een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mijn affiniteit ligt bij de zorg voor mensen van jong tot oud. Om die reden wil ik mij inzetten om vanuit een lokaal perspectief te kijken naar de belangen van de inwoners.

Ik verheug me om na het zomerreces met mijn werk als commissielid bij de gemeente Voorschoten te beginnen.

Neem contact op met Donandra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Op 11 april 2019 is een nieuwe lokale partij in Voorschoten opgericht, Voorschoten Lokaal.

De behoefte aan deze partij ontstond door het verdwijnen van de vereniging ONS Voorschoten eerder dit jaar. Inwoners die op ONS Voorschoten gestemd hebben, waren hier verontwaardigd over.

Een lokale partij is belangrijk om op te komen voor de belangen van de inwoners van Voorschoten.

Marleen Persoon heeft het initiatief genomen om Voorschoten Lokaal op te richten. Zij wil op de inhoud constructief met iedere partij samenwerken. Dat geeft ook de ruimte om boven het partijpolitieke gedoe uit te stijgen en zich echt te richten op de belangen van inwoners en ondernemers van Voorschoten.

Zij streeft ernaar om samen met gewone inwoners uit Voorschoten een partij te vormen die met hart en ziel betrokken is bij het vooruithelpen van Voorschoten.

Persoon: “Ik spreek veel inwoners van Voorschoten. Mensen maken zich zorgen over het tekort aan betaalbare woningen. En ook over vragen zij zich af hoe dingen beslist worden in Voorschoten. Zij begrijpen dan ook niet waarom er veel geld wordt uitgegeven aan bepaalde projecten, zonder dat het nut of de noodzaak duidelijk is.

Voorschoten moet goed op zijn geld passen. We zijn immers pas kort onder het financieel toezicht van de provincie uit. Dat moet beter en daar wil Voorschoten Lokaal aan werken.

Daarbij maakt Voorschoten Lokaal gebruik van de burgerkracht van Voorschoten.

Marleen Persoon nodigt alle inwoners uit om contact met haar op te nemen als zij een bijdrage willen leveren aan een beter en leefbaarder Voorschoten.

Belangstellenden kunnen zich melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.