Wie ben je? Gerjan Huis in ’t Veld, 66 jaar, vrijgezel en vier prachtige kinderen uit twee lange relaties: Maite (34), Ruben (30), Carmen (21) en Claire (17).

Wat doe je? Officieel heb ik mijn AOW leeftijd al bereikt, maar ik werk nog anderhalve dag in Den Haag als vicevoorzitter van de Beuc, de koepel van Europese consumentenorganisaties. Daarnaast schrijf ik tweewekelijks een column in de Financiële Telegraaf namens de directeur van de Consumentenbond. Verder werk ik nog één dag per week in Amsterdam bij het bedrijf ConsumentenClaim. Voor mij is dit een mooie manier om mijn full time werk af te bouwen na 38 jaar bij de Consumentenbond.
In mijn vrije tijd doe ik graag aan wielrennen………maar alleen met mooi weer! Ook doe ik al 40 jaar aan karate. Mijn mooiste hobby is muziek maken. In mijn huiskamer staan een aantal snaarinstrumenten, o.a. diverse gitaren, banjo, bouzouki, mandoline en een ukelele. Ik heb vier CD’s gemaakt onder mijn artiestennaam Jan Blom. Daar ben ik erg trots op, hoewel ik totaal niet kan zingen.

Waar woon je? Ik woon in Allemansgeest in een mooi huurappartement met een geweldig uitzicht op Vliet en ijsbaan. Dat is heel fijn wonen, maar het is eigenlijk te duur als ik straks alleen AOW en pensioen heb…

Wat vind je van Voorschoten? Ik vind Voorschoten het leukste dorp van de Randstad. Het heeft een dorpskarakter en ligt dichtbij Leiden en Den Haag. Er is natuur in de buurt, en alles wat ik nodig heb vind ik in één winkelstraat.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Er zijn hier in Voorschoten nauwelijks betaalbare huur- en koopwoningen voor jongeren en evenmin voor de middengroep waartoe ik behoor. Verder is het vreemd dat Voorschoten acht basisscholen kent, maar geen enkele school voor voortgezet onderwijs. Als je dit objectief bekijkt, is het heel raar dat alle kinderen rond hun twaalfde jaar moeten uitwijken naar Wassenaar en Leiden.

Met dank aan Gerjan Huis in ’t Veld

Pin It