Wie ben je? Hennie Spiegeler-Mank, ik ben 74 jaar en weduwe. Ik heb een LAT relatie met Lukas en een zoon Marco (52), een dochter Diana (49) en twee leuke en lieve kleinzonen.

Wat doe je? In 1967 ben ik voor de liefde in Voorschoten komen wonen. Ik trouwde met John Spiegeler. Helaas is hij op zijn 41e al overleden nu 31 jaar geleden. Mijn schoonvader had een bloemenkwekerij waar John ook werkte. Nadat mijn schoonvader stopte met de kwekerij en een caravan stalling begon zijn John en ik samen op de markt bloemen gaan verkopen. Ook na John zijn overlijden ben ik dit blijven doen. Nu is mijn zoon Marco erbij gekomen. Ik doe het nog steeds met veel plezier en als mensen vragen wanneer ik ermee ga stoppen zeg ik altijd met een knipoog: “tot ik erbij neerval”! We staan elke vrijdag op de markt in Voorschoten en elke zaterdag in de Schoolstraat tegenover dierenspeciaalzaak Verhoog. Verder ben ik nog twee keer in de week aan het tennissen en ook zelfs twee keer op één dag aan het volleyballen. Zo in de running blijven houdt mij jong en gelukkig.

Waar woon je? Ik woon op de Middelgeestlaan. Het is fijn wonen maar je merkt wel dat iedereen hier aan het werk is. Overdag is het hier heel rustig.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heerlijk dorp, ik zou hier nooit meer weg willen. Je hebt alles dicht bij wat je nodig hebt.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De vrijdag markt is erg ingekrompen vergeleken vroeger. Er zijn veel kraampjes weggegaan. Ik mis de snoep- en de beenmodekraam (panty’s en sokken). Er is ook minder ruimte voor ons omdat de terrassen groter zijn geworden. Dat is jammer wij hebben als marktlieden weinig inspraak en dat is een slechte ontwikkeling. De horeca heeft wel profijt van de markt en die ene dag in de week zouden wij gewoon alle ruimte moeten kunnen krijgen.

Met dank aan Hennie Spiegeler-Mank

Pin It