Wie ben je? Vanja Verwoerd – van Kooij, 35 jaar en getrouwd met Andy (31). Wij hebben 2 kinderen Naud van 3,5 jaar en Niki op 21 februari van dit jaar geboren.

Wat doe je? Sinds 2005 werk ik bij zwembad “Het Wedde”. Binnen Sportfondsen heb ik alle opleidingen gedaan die nodig waren om allround zwemonderwijzer te worden. Ik kan en mag alles geven wat er in “het Wedde “, gefaciliteerd wordt. Ook plan ik de kinder- en de zeemeerminfeestjes in. Het contact met alle mensen die komen zwemmen vind ik erg belangrijk. Er komen veel vaste mensen waar ik altijd een gezellig praatje mee maak. Het begeleiden van kinderen naar een zwemdiploma geeft mij heel veel voldoening. Ik vind het ook heerlijk om mensen een lesje aquarobics, floafit of welke andere les dan ook te geven. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn jonge gezin en sport ik 1 keer in de week met mijn zus. Wij hebben een hechte familie en goede vrienden waar wij vaak leuke dingen mee doen.

Waar woon je? Wij wonen in de Vlietwijk en hebben het hier heerlijk. Het is fijn dat de straten 30 km per uur zones zijn geworden. Helaas houdt niet iedereen zich aan deze snelheid! Tevens wonen wij in een eenrichtingsstraat, helaas wordt er dagelijks tegen het verkeer ingereden. Ik hoop dat de BOA’s hier eens een kijkje komen nemen want nu is het onverantwoordelijk, als mijn kinderen eenmaal de leeftijd hebben hen buiten te laten spelen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een echt ons kent ons dorp. Ik ben hier geboren en wil nooit meer weg.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zou natuurlijk graag zien dat het zwembad blijft in Voorschoten. Elke gemeente zou een zwembad moeten hebben! Er komen in “het Wedde”, elke dag zoveel 70- en 80plussers hun baantjes zwemmen en hun sociale contacten onderhouden en dat vind ik super! Zo’n leeftijd moeten wij maar zien te halen en we weten allemaal hoe belangrijk bewegen is. Voor de toekomst: zou ik de sporthal hier bij het zwembad geïntegreerd willen zien zodat er een mooie sport-plaza gecreëerd wordt.

Met dank aan Vanja verwoerd – van Kooij
Op de foto Vanja met Niki.

Pin It