Wie ben je? Jelle van Barneveld, 24 jaar.

Wat doe je? Eén van mijn belangrijkste hobby’s is scouting: ik ben teamleider bij de welpen van de Mauritsgroep, speciaal voor kinderen met een lichamelijke beperking. Samen met de andere leiding bedenk ik de leukste activiteiten voor de opkomsten die elke eerste en derde zaterdagochtend plaatsvinden in het clubgebouw van de Kimball O’Hara. Onze welpen worden hierbij uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Dit doen ze onder andere in de vorm van (knutsel-)spelletjes en themaverhalen, daarbij maken we natuurlijk heel veel plezier. Na dit drie jaar lang als leiding te hebben gedaan begon ik langzaamaan meer teamleiderstaken op me te nemen. Eerst beheerde ik de wachtlijst, vervolgens woonde ik speltakvergaderingen bij, daarna legde ik huisbezoeken af bij nieuwe welpen, enzovoort. Zodoende groeide ik uit tot een van de teamleiders bij de welpen van de Mauritsgroep.
Daarnaast studeer ik HBO-ICT op de Haagse Hogeschool en heb ik een bijbaantje als parkeerdrukonderzoeker. Hierbij word ik in verschillende woonplaatsen gedetacheerd om daar in bepaalde wijken alle auto’s te tellen. Niet een alledaags baantje, maar wel heel leuk om te doen!

Waar woon je? In Voorschoten natuurlijk 😉

Wat vind je van Voorschoten? Ik heb bijna mijn hele leven in Voorschoten gewoond en het altijd een prima dorp gevonden. Vooral de rust die je hier hebt spreekt mij aan: na een lange dag school/werk weet ik altijd zeker dat ik thuis weer helemaal tot mezelf kan komen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik hoop vooral dat de goede samenwerking tussen de gemeente Voorschoten en de Mauritsgroep behouden blijft, zodat we nog lang van elkaar kunnen genieten! Verder vind ik het enigszins jammer dat er in de Schoolstraat niet meer gefietst mag worden. Naar mijn mening houden fietsers daar immers al genoeg rekening met voetgangers. Ik hoop maar dat er hierdoor niet al te veel winkels zullen sluiten door de verminderde toegankelijkheid.

Met dank aan Jelle van Barneveld

Pin It