Wie ben je? Guifang Li, ik ben 49 jaar. Ik heb een zoon van 26. Hij woont in China in de stad Dalian.

Wat doe je? Ik ben pedicure en masseuse. Afgelopen januari ben ik hier in de Treubstraat 19 mijn eigen praktijk begonnen. Zoals ik al zei: voor druk punt massage, Cupping, Guasha en om gepedicuurd te worden. Guasha is een eeuwenoude Chinese schraap-techniek-massage met als doel: het verwijderen van opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort. Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Bij 'dry cupping' verwarmt de therapeut kopjes en plaatst deze op je huid. Door de onderdruk die dan ontstaat, blijft de cup aan je huid plakken. Het kopje kan ook vacuüm gezogen worden met behulp van een pompje. De gebruikte cups kunnen van glas, aardewerk, plastic of bamboe gemaakt zijn. Het idee is dat je zo de doorbloeding stimuleert en spieren en bindweefsel los masseert. Het heeft tevens effect op de meridianen dat zijn banen in het lichaam waar volgens de leer van de acupunctuur energie doorheen stroomt. De mensen weten mij goed te vinden. Als het druk is helpt mijn zus Gui Li mee.
Waar woon je? Ik woon in Zoeterwoude maar ben hier in Voorschoten de hele week. Zoeterwoude is net als Voorschoten heel rustig wonen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuk dorp en de mensen hier zijn echt heel aardig. In die paar maanden heb ik al leuke contacten kunnen opbouwen en er zijn al een aantal vaste klanten die weten dat je hier heerlijk met een stevige hand gemasseerd kan worden.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik ben hier nog niet zo lang maar ik vind dat er een groot aanbod van winkels is en een gezellige horeca straat. Dat is wat een dorp als dit uniek maakt. Verder kan ik er nog niet zo veel over zeggen.

Met dank aan Guifang Li

Pin It