Wie ben je? Marijke van Duivenbode, ik ben 77 jaar en zes jaar weduwe. Mijndert mijn man, stierf toen hij 74 jaar was. Wij hebben twee zonen: Vincent en Eric en drie mooie kleindochters: Chloë, Merel en Noa.

Wat doe je? Ik ben vroeger kapster geweest vanuit huis. Ik had in al mijn woonhuizen een kamer ingericht hiervoor. Ik begon aan het Schubertplantsoen daarna aan de Zwaluwweg en als laatste aan het Arendserf. Ik ben hartpatiënt en doe het de laatste jaren wat rustiger aan. Ik geniet enorm van mijn kleindochters die vaak op bezoek komen en van de contacten die ik hier in de buurt heb. Ik ben een gezelschapsmens en ga graag met veel mensen om. Ik zorg een beetje voor buren die dit nodig hebben.

Waar woon je? Ik woon op de hoek van de Koninklijk Marinelaan en het Ambachtspad. Bijna in het centrum, lekker dicht bij de winkels. Het is wel jammer dat alle scooters en fietsen hier op het Ambachtspad blijven rijden! Waar zijn toch die Boa’s als je ze nodig hebt!

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een geweldig dorp, ik woon hier al 55 jaar! Oorspronkelijk komen wij uit Leiden. Het is hier in Voorschoten gezellig, de mensen maken een praatje met elkaar het is niet afstandelijk en dat is waarom ik het hier zo naar mijn zin heb.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik maak mij grote zorgen over de winkelleegstand. Ook is er ten opzichte van 30 jaar geleden al heel veel groen weg in Voorschoten. Veel grote bomen zijn weggehaald om parkeerplekken te realiseren. Groen dat juist het karakter gaf aan dit mooie dorp! Ik kijk uit op allemaal auto’s op het Wagenerf. Waarom gaan die auto’s niet parkeren in de lege parkeergarage onder de Dirk en maken ze van het Molenerf niet een gezellig plein waar oud en jong samen kunnen komen? Iedereen vind mijn geveltuintje mooi, alleen sommige hondenbezitters denken dat het een hondentoilet is. Als ik er dan vriendelijk wat van zeg krijg ik een grote mond toe! Dit is jammer……ook huurders houden graag hun omgeving schoon!

Met dank aan Marijke van Duivenbode

Pin It