Wat doe je? Ik ben wijkverpleegkundige bij Buurtzorg hier in Voorschoten.
Buurtzorg zit in het Silver Business gebouw. Ik vertrek altijd vanuit huis op de fiets naar de cliënten, daarna gaan we naar kantoor om de lopende zaken te regelen en om te vergaderen, te plannen ed. Wij werken met zelfsturende teams waardoor er geen managers in onze organisatie zijn. Op deze manier kunnen we korte lijntjes houden met de cliënten, door bijvoorbeeld zelf de planning aan te passen. Doordat we met kleine teams werken (door heel Nederland) kennen we iedereen en zien de cliënten dezelfde gezichten. Door de kostenbesparing kunnen we door zelf te indiceren, zelf de zorgtijd aanpassen wat heel preventief werkt. De (niet chronische) cliënten zijn vaak korter in zorg en we kunnen problemen op tijd ondervangen. Ik doe alle verzorgende en verpleegkundige taken en kom dus van alles tegen; van wondzorg tot terminale cliënten. Wij kunnen overigens nog personeel gebruiken, ook mensen boven de 55 jaar hebben wij hard nodig. Zij brengen heel wat levenservaring mee. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik voel mij daarbij als een vis in het water! Het is fijn om met mensen te werken, dicht bij huis zodat ik ook nog thuis kan zijn voor mijn kinderen. Wij hebben ook twee hondjes waar ik graag mee wandel en ik doe conditietraining bij Percy. Verder zijn wij met zijn vijven gek op gezelschapsspelen. De gezinsmomenten zijn voor mij erg belangrijk.

Waar woon je? Ik woon in de Vlietwijk. Ik ben hier heel tevreden …… ook al staat de Vlietwijk bekend als de mindere wijk, zo voel ik dat zeker niet! Ik woon al heel mijn leven in Voorschoten. Ik ben geboren op de Leidseweg.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een gezellig dorp, ik wil hier niet meer weg! Er wordt veel georganiseerd …… wij hebben een “warm” centrum. Wij wandelen graag in Vlietland met onze hondjes en wij hebben ook een bootje aan de Molensloot. Het is ook erg handig is dat Voorschoten zo centraal ligt.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Waar ik mij aan erger is het zwerfafval. Nu er ondergrondse containers geplaatst zijn kan je niet zomaar meer zwerfafval weggooien. Er zouden meer losse prullenbakken in alle wijken geplaatst kunnen worden. Ook zie ik dat veel huurflats groene uitslag op het beton hebben. Jammer dat hier niets aan gedaan wordt. Voorschoten is een mooi dorp en het aangezicht zou beter kunnen zijn. Ik wil iedereen oproepen: hou je eigen omgeving schoon en zorg voor elkaar.

Met dank aan Marijke van Goozen

Pin It