Wie ben je? Ruud Zandvliet, ik ben 76 jaar en getrouwd met Susan (71)

Wat doe je? Ik heb 45 jaar in de autosector gezeten op alle denkbare functies. Van monteur tot bedrijfsleider. Sinds 2007 ben ik gestart als secretaris van de VVB: Voorschotense VisserijBelangen. Deze mooie visvereniging is in 1983 opgericht en nog steeds groeiend. Op dit moment hebben wij 623 leden, ik ben al lid vanaf 1985. In 2009 ben ik tot voorzitter gebombardeerd en dat ben ik nog steeds………overigens met heel veel plezier!

Waar woon je? Wij wonen in Wassenaar maar ik ben helemaal op Voorschoten georiënteerd. Mijn hele sociale leven speelt zich hier af. Dit komt door al het netwerken dat ik in Voorschoten doe.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een prachtige gemeente, lekker groen en er wonen hier veel leuke mensen. In Voorschoten betalen de inwoners wel een hogere gemeentebelasting dan in Wassenaar! Ik heb veel contact met dierenspeciaalzaak Verhoog, via hen verkopen wij de Voorschotense visvergunningen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De kwaliteit van het Voorschotense viswater is ver beneden pijl. Hierdoor is er maar weinig vis in de viswateren. Wij zijn geadviseerd door Sport Visserij Zuidwest Nederland en het Hoogheemraadschap om voorlopig geen jonge vis uit te zetten. Dit zou kapitaalvernietiging zijn!
Helaas krijgen wij net als andere organisaties en verenigingen ook geen subsidie meer van de gemeente. Dit heeft geresulteerd in een hogere contributie voor onze leden. Ik hoop dat wij in de toekomt ons hoofd boven water kunnen houden!
Ook hopen wij dat de gemeente Voorschoten en Rijnland gaan zorgen dat de kwaliteit van het oppervlak water in de toekomst weer goed wordt.

Met dank aan Ruud Zandvliet

Pin It