Wie ben je? Henk Stoop, 71 jaar en getrouwd met Lineke (66). We hebben 3 kinderen en 3 kleinkinderen.

Wat doe je? Ik heb rechten gestudeerd in Utrecht en na mijn studie altijd bij de overheid binnen de gezondheidszorg in bestuurlijke functies gewerkt. Eerst bij de gemeente Den Haag en daarna bij het openbaar lichaam Rijnmond en weer later heb ik verschillende functies bekleed bij het ministerie van Volksgezondheid. Nu ben ik gepensioneerd maar heb ik het wel lekker druk met de stichting “SchuldHulpMaatje”, waarbij ik in het bestuur zit. Dit is een organisatie die mensen helpt om financieel alles weer op orde te krijgen. Verder lees ik graag en ben ik redacteur van een verenigingsblad.

Waar woon je? Vanaf 1981 wonen wij op de Krimkade. Al onze kinderen zijn hier geboren en opgegroeid. We wonen hier prachtig en rustig. We merken niets van de nieuwbouw wijk aan de overkant.

Wat vind je van Voorschoten? Voor ons is Voorschoten een ideaal dorp met veel voorzieningen. Lekker groen en met een groot aanbod van scholen en culturele instellingen in de regio. Voorschoten heeft ook zelf een levendige cultuur en een rijk verenigingsleven.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik heb het idee dat er veel bouwplannen voor nieuwbouw huizen zijn maar dat er niets mee gebeurt. Waar wacht de gemeente op? Waarom wordt er niet met bouwen gestart? Voor jonge gezinnen is Voorschoten onbetaalbaar!
De gemeente is voor de uitvoering van huisvestings- en welzijnstaken samenwerkingsverbanden aangegaan met regiogemeenten. Helaas zijn de regio’s voor iedere taak verschillend. Een gezin met een gecompliceerde hulpvraag valt daardoor vaak tussen wal en schip. De gemeente onderkent inmiddels wel dit probleem, maar het zal nog een hele klus worden om alle soorten hulpverlening in één regio onder te brengen.

Met dank aan Henk Stoop

Pin It