Wie ben je? Wil Veldkamp, ik ben 78 jaar en getrouwd met Herman. Wij hebben 3 kinderen en 6 kleinkinderen. Ze wonen geen van allen in Voorschoten maar gelukkig wel dichtbij.

Wat doe je? Ik ben al bijna 20 jaar vrijwilligster bij de Wereldwinkel. We zijn een mooie groep vrouwen die hard samenwerken om de Wereldwinkel zo actueel mogelijk te houden. We hebben het erg gezellig met elkaar! Alle spullen in de Wereldwinkel zijn door handwerkers en kleine coöperaties gemaakt en de naam zegt het al “van over de hele wereld ”. De verkoop in onze winkel zorgt ervoor dat de producenten een eerlijke prijs krijgen voor hum producten. Vroeger ben ik administratief medewerkster geweest bij het landelijke bureau van de hervormde kerk (tegenwoordig PKN). Mijn passie is zingen dat deed ik tot voor kort bij Fox Clara en ook nog in de Cantorij. Ik geniet ontzettend van de optredens in “het Kruispunt” ..….. de kers op de taart!

Waar woon je? Wij wonen in Ter Wadding. Heerlijk groen, dicht bij het park en lekker rustig. Het is ook handig om tussen het centrum van Voorschoten en Leiden te wonen.

Wat vind je van Voorschoten? Vanaf 1970 wonen wij al in Voorschoten. Ik vind dat het dorp steeds leuker en gezelliger wordt. Er wordt meer op cultureel vlak georganiseerd. Verder is Voorschoten groen en ligt het dicht bij de Horsten, Vlietland en het strand.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het winkelaanbod in Voorschoten wordt wel steeds eenzijdiger. Er zijn veel winkels en salons van hetzelfde. Hier zou eens een goede visie voor moeten uiteengezet worden. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat het uitzicht, de doorkijk vanuit het park aan de achterkant van landhuis Ter Wadding helemaal weg is. Er staat nu een groot hek en heel veel onkruid.

Met dank aan Wil veldkamp

Pin It