Wie ben je? Mascha van Vliet, 46 jaar. Ik ben getrouwd met Piet Hein (56) en we hebben drie kinderen: Mees (18), Eva (16) en Maartje (14).

Wat doe je? Ik ben al 26 jaar apothekersassistente hier in Voorschoten en daar heb ik altijd heel veel plezier in gehad. Op dit moment sta ik op een omslagmoment in mijn leven omdat ik sinds kort mijn eigen praktijk ben begonnen: “De Libelle”, Praktijk voor Reiki- en Aromatherapie. Reiki is een alternatieve therapie waarbij gewerkt wordt met energie. De aroma’s die ik zelf maak ondersteunen het proces. Ik begeleid vrouwen en kinderen die vastgelopen zijn op emotioneel gebied. Veel mensen weten even niet meer welke kant ze op moeten na bijvoorbeeld een scheiding, ontslag, overlijden van een geliefde of onverwerkte jeugdmomenten. Ik zoek samen met hen naar oplossingen en verlichting van onverwerkte pijn.
Elk jaar organiseer ik ook de Farm-Fair. Dat is nu echt een uit de hand gelopen hobby ………! Elk jaar wordt dit groter …….. Geweldig!!

Waar woon je? Wij wonen op de Papelaan-West. Tegenover boerderij “de Cathrina’s Hoeve”. De hoeve waar mijn man opgegroeid is en waar hij zijn melkveebedrijf runt. Onze woonkamer is boven en wij genieten elke dag van het geweldig uitzicht over het weiland.

Wat vind je van Voorschoten? Wij gaan hier nooit meer weg. Voorschoten is ons dorp waar wij allemaal opgegroeid zijn. Wij zijn verbonden met het dorp en vooral met de inwoners. Het is een echt ons kent ons dorp. Iedereen kent elkaar nog en er wordt veel georganiseerd.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Wat ik jammer vind is dat de Paardenmarkt de laatste jaren over twee dagen wordt uitgesmeerd. Ik hou meer van de traditionele manier ….. alléén op 28 juli! In 2020 gaat de gemeente belasting weer omhoog …….. moet dat nou! Ik vind dit erg jammer! Verder hoop ik dat als mijn kinderen later hier willen blijven wonen dat er voor hen betaalbare woningen komen. Op dit moment zie ik alle jongeren wegtrekken uit Voorschoten en dat is niet handig.

Met dank aan Mascha van Vliet

Pin It