Wie ben je? Mieneke de Beus, 74 jaar en getrouwd met Hans (75). Ik heb 2 zonen en Hans heeft een dochter en een zoon. Samen hebben wij 4 kleinkinderen in de leeftijd van 2 tot 14 jaar.

Wat doe je? Ik ben voorzitter van de Voorschotense kunstkring. Op dit moment zijn wij hard aan het knokken om het Ambachts- en Baljuwhuis als culturele plek te behouden. De kunstenaars zijn een kleurrijk gezelschap; creatieve geesten die vaak buiten de grens kunnen denken en positief zijn ingesteld. Vroeger werkte ik als sociaal-cultureel- en maatschappelijk werkster. Ook ben ik coördinator voor het vluchtelingwerk geweest in Friesland en ombudsman (vrouw) bij een grote scholengemeenschap. Later heb ik een studie gedaan voor mediator, gezins- en relatietherapie en heb ik een eigen praktijk voor begeleiding van echtscheidingen gehad.
Na mijn pensionering zijn mijn man en ik veel gaan reizen, vooral Australië en Nieuw-Zeeland hadden onze belangstelling, temeer daar er veel familieleden van ons wonen.

Waar woon je? Wij wonen pas 4 jaar in Voorschoten, op de Juliana van Stolberglaan. Wij zijn hierheen gekomen uit Friesland, omdat onze zoon in de buurt woont met zijn vrouw en kinderen. Onze andere 3 kinderen wonen allemaal in het buitenland; Noorwegen, Amerika en Duitsland.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een heel gezellig, rustig dorp met veel aardige mensen en het heeft een open sfeer. Wij zijn hartelijk ontvangen en gemakkelijk opgenomen in de buurt en we hebben ons als vrijwilliger nuttig gemaakt. Voorschoten is wel een braaf dorp. Mensen zijn teleurgesteld over beslissingen van de gemeente met betrekking tot culturele veranderingen, wonen en het aanbod van jeugd activiteiten, maar er is weinig bereidwilligheid om echt actie te voeren!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het is jammer dat de gemeente het Ambachts- en Baljuwhuis wil verkopen en dat er dan geen duidelijke plek overblijft voor activiteiten. Het cultureel centrum gaat ook al weg en de Bibliotheek wordt niet uitgebreid. Wellicht blijft het Kruispunt wel beschikbaar maar dat is nog niet zeker. Een mooie plek om elkaar te ontmoeten, is mijn wens. Een plek waar kunst en cultuur samengaan, dat zou een verrijking zijn voor het dorp.

Met dank aan Mieneke de Beus

Pin It