Wie ben je? Ik ben Koos van Rijkom, 73 jaar en getrouwd met Olga. Ik heb 2 kinderen en Olga 3. Voor ons beiden voelt het alsof ze allemaal van ons samen zijn. We hebben 8 kleinkinderen.

Wat doe je? Nu geniet ik van mijn pensioen. Ik ben 40 jaar researcher geweest bij de hoogovens in IJmuiden (nu Tata Steel). Ik heb onderzoek gedaan om de eigenschappen van het staal en het aluminium zo optimaal mogelijk te verbeteren. Wij golfen veel en wandelen graag met voorkeur aan het strand. Wij houden van klassieke muziek en elk jaar zing ik mee met de scratch in Leiden. We passen ook regelmatig op onze kleinkinderen. In de zomer zijn wij veel weg met onze caravan. Wij zijn echte kampeerders en vinden het heerlijk om alles buiten te doen.

Waar woon je? Wij wonen sinds 2010 in het Voorsche Park. We komen uit Santpoort, we wilden een nieuwe start in een nieuw dorp en in een nieuw huis! Het is hier heel fijn wonen; rustig, dicht bij het centrum en het station.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een leuke gemeente met veel activiteiten. Nu na bijna 10 jaar hebben wij veel ontdekt en contacten gemaakt. In het Kruispunt zijn wij regelmatig te vinden net zoals in de wintermaanden in de Boschbloem, daar dansen wij ballroom en Latin.
Ook dat er hier veel groen in de omgeving is vinden wij fantastisch en samen fietsen wij regelmatig naar het strand. Omdat wij zo dicht bij het station wonen maken we veel en graag gebruik van de trein waardoor o.a. Leiden en Den Haag goed bereikbaar zijn.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik zou het fijn vinden als er in Voorschoten een woonzorgcentrum of woongroep gerealiseerd zou kunnen worden waar jong en oud samenwonen, met de bedoeling dat zij van elkaars diensten en gezelligheid gebruik kunnen maken. Ouderen vangen de kinderen op, de jongeren doen een boodschap. Voor mijn gevoel een win, win situatie en tevens een oplossing voor het tekort aan betaalbare woningen hier in Voorschoten, met name voor jongeren.

Met dank aan Koos van Rijkom

Pin It