Profiel uit Voorschoten

Wie ben je? Roy Coert, 23 jaar. Ik heb een vriendin Rosina (26).

Wat doe je? Ik ben mede-eigenaar van stichting werkatelier Voorschoten. Ik ben 6 dagen per week hier in de winkel van Kringloop Voorschoten aan het werk. Ik doe de administratie en de PR. Na de verhuizing van de Dobbe wijk, zijn wij hier aan de Johannes Vermeerplantsoen 1 terecht gekomen. We hebben ook een vestiging in Valkenburg. Alles is hier te vinden van witgoed, gezelschapspelen tot servies en huisraad. Wij willen een hoeksteen zijn voor de mensen die het wat minder hebben; statushouders, mensen met financiële problemen of alleenstaande ouders.

Waar woon je? Ik woon in de Vlietwijk. Ik ben hier geboren en vind Voorschoten een fijn dorp om in te wonen. Ik ga hier nooit meer weg.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is echt dorps. Iedereen kent elkaar, het is een hechte gemeenschap. Ik zie hier in de kringloopwinkel regelmatig mooie dingen gebeuren. Mensen helpen elkaar en dat is wat Voorschoten zo mooi maakt. Ik werk veel maar als ik even tijd heb dan ga ik graag een biertje in het Wapen doen.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik vind het jammer dat de jongeren hier niet veel meer hebben. Vroeger kon je nog naar de Basement. Ik hoop dat er snel weer een gezellige plek voor hen komt.
Mensen die uit een moeilijke situatie komen, zouden sneller door de gemeente aan een woning kunnen worden geholpen. Ik zie hier zoveel alleenstaande ouders of probleemjongeren die vaak hopeloos op zoek zijn naar woonruimte. Meer sociale huur zou Voorschoten nog beter leefbaar maken voor iedereen en niet alleen voor twee keer modaal!

Met dank aan Roy Coert

Pin It