Wie ben je? Annelies Pieterse, 68 jaar en getrouwd met Peter in 2001. Samen hebben wij zes uitgevlogen kinderen en 3 kleinkinderen.

Wat doe je? Vroeger heb ik op de huidziekte poli als doktersassistente gewerkt, nu geniet ik van mijn pensioen. Ik heb in 2018 de opleiding “Natuur Gids“, afgerond. Dit is een anderhalf jarige opleiding bij het IVN: Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Ik ben één van de wandelbegeleiders bij een wandelclubje hier in Voorschoten: “gezond natuurwandelen”. Elke maandagmiddag om 13.30 uur, verzamelen wij bij het Praathuis in het Berkhoutpark. Iedereen die dan komt kan meelopen. Het is heel laagdrempelig en voor iedereen die een wandeling van 1 uur wil maken. Tijdens de wandeling vertellen wij meestal een aantal natuur en/of cultuur momentjes. Voorschoten heeft zoveel mooie plekjes, tijdens de wandelingen komt dat steeds naar voren. Je kan echt alle kanten op! Na het wandelen drinken wij met zijn allen thee. Mariëlle de Jong van ”Gezond Natuur Wandelen” heeft dit 1 jaar geleden met vrijwilligers opgestart en het loopt goed …….. letterlijk en figuurlijk!

Waar woon je? Wij wonen aan de Oranjekade. Ik alweer bijna 20 jaar. Ik heb jaren in Zoetermeer gewoond. Nu toch weer terug in Voorschoten. Het is fijn wonen zo dicht bij het centrum en het station.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben niet voor niets teruggekomen. Voorschoten is groen, er zijn veel monumenten, we hebben een eigen bioscoop, bibliotheek, zwembad en er is veel cultuur. Het is gewoon een bruisend dorp!

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? In Leiden heb je van die leuke boekjes: “Ommetjes”. Dat zou ook leuk zijn in Voorschoten. De naam zegt het al; in de boekjes staan ommetjes beschreven met een mix van kunst en cultuur. Gewoon kleine ommetjes van 15 tot 60 minuten, voor iedereen wat wils. Zo blijven we elke dag in beweging en zijn lekker buiten. Ik hoop dat mede door deze column er meer bekendheid aan onze wandelgroep komt en dat er ook meer jongeren mee gaan wandelen.

Met dank aan Annelies Pieterse

Pin It