Wie ben je? Barend Lavrijsen, ik ben 48 jaar en vrij…..gezellig!

Wat doe je? Ik werk bij Zij aan Zij op maandag en dinsdag in Voorschoten en de rest van de week in Leiden. Ik doe daar inpak werk en snipperwerk en soms mag ik een boodschapje doen. Ik ben autistisch en daarom doe ik werk dat goed bij mij past en waar ik gelukkig van word. Ik heb een heel rijk leven, ben ook vaak op de voetbalclub Voorschoten “97” te vinden. Soms mag ik een wedstijd fluiten. Het Theehuis Sint Jansland vind ik een fijne plek om te zijn.

Waar woon je? Ik woon in de Krimwijk naast basisschool “De Vos”, aan de Annie M.G. Smitlaan. Ik woon in een woongemeenschap van Stichting Gemiva. Het is voor mij een liefdevolle plek waar wij met zijn achttienen wonen. Het is gezellig en de begeleiders zijn erg lief voor ons.

Wat vind je van Voorschoten? Ik ben een rasechte Voorschotenaar en er elke dag trots op om hier te mogen wonen. Ook vind ik de Paardendagen elk jaar weer een groot feest met als hoogtepunt het ringsteken en de draverij. De seniorenmiddag is ook altijd gezellig, daar voelen de oudste zich weer jong en blij. Voorschoten heeft veel dappere burgers die heel veel doen in het verenigingsleven. Deze burgers zorgen ervoor dat Voorschoten zo een mooi dorp is! In de omgeving bij Rosenburgh wandel ik graag. Het is daar zo heerlijk rustig.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik lees altijd de regio krantjes en ik maak mij erg ongerust over het feit dat misschien de kinderboerderij en het toneel niet meer kunnen blijven bestaan. Dat zou ik heel erg vinden. Daarom wil ik de gemeente vragen om dit te behouden! Verder zou ik de Moeder Gods kerk of het Ambachts- en Baljuwhuis open willen stellen voor de toneel en zangverenigingen

Met dank aan Barend Lavrijsen

Pin It