Wie ben je? Mijn naam is Frank van der Meide, 24 jaar en ik woon samen met mijn vriendin Linda (30).

Wat doe je? Ik werk als Financial Trainee bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hier ben ik bezig met het vereenvoudigen van de bekostiging van middelbare scholen, een uitdagende klus!
Naast mijn werk ben ik veel uren per week bezig voor Muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten. Ik speel trommel in het orkest, maar tijdens optredens ben ik de tambour-maître (ja, die man vooraan met de ‘stok’). Naast optredens en repeteren, ben ik druk bezig met zaken voor de Drumfanfare (het grootste orkest), met onze nieuwe muzikale opleiding Music Adults speciaal voor volwassenen en in de laatste maanden van het jaar ben ik zeer druk met onze Sinterklaasactiviteiten. Met Muziekvereniging Laurentius hebben we vijf jaar geleden een professionele Sinterklaasverhuur ‘Sint op Verzoek’ opgezet, naast de succesvolle Pietenband. Naast het leveren van de Sinterklaas en Pietenband voor de intocht in Voorschoten, worden ook bezoeken aan bedrijven, verenigingen en een kleine vijftig huisbezoeken in Voorschoten verzorgd.

Waar woon je? Met veel plezier wonen wij in de wijk Adegeest, waar ik ook ben opgegroeid.

Wat vind je van Voorschoten? Ik vind Voorschoten een prachtig dorp, waar ik mijn hele leven al woon. Voorschoten heeft het gezellige, rustige en kleinschalige van een dorp, maar door de goede ligging ben je ook snel in de stad, aan het strand of in het groene hart.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschoten mag van mij het kleine gezellige dorp blijven zoals het nu is. Toch mogen er van mij twee dingen veranderen, waardoor het een nog mooier dorp wordt. Allereerst is woonruimte voor jongeren een groot probleem in én buiten Voorschoten. Betaalbare woningen voor studenten en starters is een must. Daarnaast ben ik (uiteraard) voorstander van meer muziek in Voorschoten, met de nodige steun van de gemeente. Muziek maken in een Drumfanfare is wellicht niet zo ‘gewoon’ als voetbal of hockey, maar muziek maken is leuk, en goed voor je brein én je sociale vaardigheden, want je speelt in één groot team. Iedereen, van jong tot oud, is daarom van harte welkom bij Muziekvereniging Laurentius!

Met dank aan Frank van de Meide

Pin It