Wie ben je? Jos van den Berg, 56 jaar en getrouwd met Mirjam. We hebben drie kinderen en 1 kleindochter van ruim 1 jaar.

Wat doe je? Ik ben politie agent in Den Haag. Ik ben begonnen bij de Koninklijke marechaussee in Apeldoorn en vroeger heb ik in Katwijk en op Schiphol gewerkt. Dat was een mooie tijd maar omdat ik niet naar het buitenland geplaatst wilde worden voor mijn jonge gezin, kon ik in 2001 overstappen naar de politie. Ook ben ik 30 jaar vrijwilliger bij de brandweer hier in Voorschoten geweest. Sinds afgelopen september ben ik gestopt. Ik ben de initiatief nemer van stichting “Spuit 41”. Tien jaar geleden hebben we de brandweerauto gekocht van een bedrijf die hem weg wilde doen. De brandweerauto dateert uit 1935, het was toen een vuilniswagen van de gemeente. Tijdens de oorlog in 1941 is de auto omgebouwd tot brandweerauto. Met een man of 8 zijn we afgelopen januari begonnen om het idee uit te werken voor een brandweer museum hier in Voorschoten. Sinds juni is het museum open elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur aan de brandweerkazerne, ingang Zwaluwweg.

Waar woon je? Wij wonen in de oude Krimwijk. Het is een leuk buurtje, echt heel fijn wonen.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is een actief dorp. Het hele jaar door wordt er van alles georganiseerd voor een ieder wat wils. Er ontbreekt niets aan sportverenigingen, restaurants en cultuur, echt alles is aanwezig. Zelfs nu twee museums! Er wordt veel aandacht besteed aan het Voorschotens groen en iedereen kan melding maken van dingen of objecten die stuk zijn of beter kunnen. Zie de apps: Buiten Beter en Mijn Gemeente.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Voorschoten is qua wegennet een ingesloten dorp. De A4 en de A44 en dadelijk de Rijnlandroute, waar wij Voorschotenaren denk ik trouwens niets aan hebben. We zitten ook opgesloten tussen Leiden en Leidschendam. Leidschendam die notabene de hele Duivenvoorde corridor gaat dichtbouwen. Echt zonde! Er gaat echt veel verkeer door ons dorp. Veel bewoners pakken te vaak de auto en iedereen is zo gehaast. Jammer! Dat wil ik dan ook meegeven nu: dorpsgenoten pak vaker de fiets en rij rustig in ons mooie dorp!

Met dank aan Jos van den Berg

Pin It