Wie ben je? André Potters-Kemp, 47 jaar en getrouwd met Corin (49). We hebben twee kinderen David (14) en Mariza (11).

Wat doe je? Ik heb een dubbele baan: ik werk als sociotherapeut bij Curium (jeugd psychiatrie) in Oegstgeest. Hier doe ik de nachtdiensten. Daarnaast ben ik zelfstandig fotograaf. Het is een uitdaging om als fotograaf je positie te pakken. Voor veel organisaties is fotografie de sluitpost van PR en communicatie. Op een gegeven moment zag ik een advertentie in Groot Voorschoten staan dat zij mensen zochten. Ik heb gelijk gereageerd. Het is een win-win situatie. Zij hebben een goede fotograaf en ik heb exposure. Ik doe dit nu met veel plezier.

Fotografie is lang mijn hobby geweest en een aantal jaar geleden heb ik de stap gezet om hier mijn professie van de maken en ben ik de fotoacademie gaan volgen. In mijn vrije tijd ben ik ook vaak bezig om op een andere manier met beelden en plaatjes creatief bezig te zijn: fotoshoppen! Ik lees ook graag; wat lichtere romans en verhalen over kunst, wat mij weer inspireert om toe te toepassen in de fotografie. O’ ja ik ben ook nog voetbalcoach bij Voorschoten 97, bij de meisjes MO11-1 en volgend jaar MO13-3.

Waar woon je? Wij wonen op de Papelaan. De op een na mooiste straat van Voorschoten! Op nummer 1 blijft de Voorstraat. Onze buren zijn van alle leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat is wat onze straat zo leuk maakt.

Wat vind je van Voorschoten? Wij wonen nu 9 jaar in Voorschoten en dit bevalt prima. Er is een open sfeer in het dorp. Door onze kinderen hebben wij snel veel contacten kunnen opbouwen hier in Voorschoten. Ik ben ook actief in de protestantse kerk. Samen met Mirjam Litjens geef ik tijdelijk vorm aan het jeugdwerk. Wij proberen de jeugd enthousiast te houden voor hun eigen spirituele zoekproces. Dit doen wij juist door inhoudelijke en leuke activiteiten met elkaar te doen: met de jeugd naar het klimpark te gaan of een game wedstrijd in het Kruispunt te houden.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Ik vond dat idee van een haventje aan de Molenlaan/Wapenveld een erg leuk idee. Jammer dat dit niet door gegaan is. Ik mis ook de kleine winkels die verdwijnen en het niet halen hier in Voorschoten. Ik probeer vooral hier in het dorp te kopen, om zo de lokale ondernemers te steunen. Verder mogen er van mij hier veel meer van die buitenlandse toko’s komen. Er zijn er nu maar een paar.
Met dank aan André Potters-Kemp

Pin It